fbqKimi Räikkösen ystävältä arvio jäämiehen tulevaisuudesta: "Täysi juomakaappi ja tienannut enemmän kuin ehtii tuhlata" | Seiska
Kotimaa
10.12.2021 07:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Kimin albumi
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkösen ystävältä arvio jäämiehen tulevaisuudesta: "Täysi juomakaappi ja tienannut enemmän kuin ehtii tuhlata"
Kotimaa
10.12.2021 07:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Kimin albumi

Valtava pala suomalaista urheiluhistoriaa paketoituu tulevana sunnuntaina, kun Kimi-Matias Räikkönen, 42, päättää loisteliaan F1-uransa. Jäämies ajaa uransa viimeisen formulakisan Abu Dhabissa 12. joulukuuta.

Kimi on elävä legenda pelkillä ajosuorituksillaankin, mutta hän on sitä myös persoonana. Omintakeinen ja tyylistään tinkimätön formulaässä lienee maailman suosituin suomalainen. Toista Kimin kaltaista ei tule – mutta mitä hän aikoo F1-uransa jälkeen?

Lue myös: Kimi Räikkönen lyö F1-ajohanskat naulaan – tuleeko maailman suosituimmasta suomalaisesta varikkoisukki?

Kimin päätös jättää ammattikoulun autonasentajalinja kesken poiki sievoisen summan. Hän on tienannut formuloissa yli 300 miljoonaa euroa.
Kimin päätös jättää ammattikoulun autonasentajalinja kesken poiki sievoisen summan. Hän on tienannut formuloissa yli 300 miljoonaa euroa.

Omistaa oman tallin

Jäämies on tienannut 20-vuotisen F1-uransa aikana eri arvioista riippuen jopa 320 miljoonaa euroa.

Sillä summalla voi keksiä kaikenlaista, kuten oman moottoriurheilutallin. Kimin perustama Ice1 Racing -talli kisaa motocrossin MM-sarjassa. Sen väreissä nähty menopeli on myös nähty rallin MM-sarjassa 2011 – kenenkäs muunkaan kuin Kimin itsensä ajamana.

Lue myös: Näin paljonkertovasti Minttu Räikkönen reagoi Kimin F1-lopettamispäätökseen

Jäämiehen hyvin tuntevat arvioivatkin, että F1-uransa päätyttyä suuri suomalainen legenda pyhittää aikaansa monipuolisesti sekä perheelle että moottoriurheilulle. Kuten Kimin ystävä Anthony Peacock puki Motorsportille sanoiksi:

– Hän on tienannut enemmän kuin ehtii tuhlata, ajanut kaikkia mahdollisia autoja, omistaa upean jahdin ja kotona odottaa kaunis vaimo sekä kaksi lasta. Sen lisäksi hänellä on täysi juomakaappi, joten mitä muita suunnitelmia ihminen todella vielä kaipaa?