fbq
Kotimaa
16.11.2021 12:36
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Heikki Leis ja Allerin arkisto
Aku Louhmies
Katso: Näin Aku Louhimies pelasti vakaviin ongelmiin ajautuneen Omerta 6/12 -elokuvan: "En olisi suostunut, jos käsikirjoitusta ei olisi tehty uusiksi"
Kotimaa
16.11.2021 12:36
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Heikki Leis ja Allerin arkisto

Ensi-iltaan tuleva Remes-filmatisointi Omerta 6/12 oli vähällä kaatua kesken kuvausten. Katso-lehti kertoo, että ohjaaja Aku Louhimies joutui pohtimaan, oliko elokuvalla lainkaan edellytyksiä syntyä.

Elokuvan alkuperäinen ohjaaja Antti J. Jokinen ja päänäyttelijä Jasper Pääkkönen eivät väitetysti enää puhu toisilleen. Tuotantoa läheltä seuranneiden mukaan kaksikon välit tulehtuivat peruuttamattomasti, kun Jokisen työkunto horjui ja yli kahdeksan miljoonan euron projekti uhkasi kaatua.

Antti J
Elokuvaa tähdittää Jasper Pääkkönen. Alkuperäinen ohjaaja Antti J. Jokinen väistyi tuotannosta sairauslomalle muutaman kuvausviikon jälkeen.

Avuksi hälytetty Aku Louhimies ei halua ottaa kantaa Jokisen terveysongelmiin, mutta myöntää tilanteen epätoivoisuuden.

- Aluksi minut pyydettiin apuun pariksi päiväksi. Sitten tajuttiin, että ainoa tapa pelastaa elokuva on vaihtaa ohjaaja. En olisi suostunut, jos käsikirjoitusta ei olisi tehty uusiksi. Alkuperäinen käsikirjoitus oli täysin vajaa. En voi ymmärtää, miten se on saanut alun perin rahoitusta ja päästetty tuotantoon.

Remes antoi siunauksen

Louhimies toi mukaan luottokäsikirjoittajansa Jari Olavi Rantalan, joka sovitti Ilkka Remeksen romaanista uuden kuvausversion reilussa viikossa. Jokinen oli ehtinyt olla ohjaajana neljä viikkoa, kunnes tilanne kärjistyi niin pahaksi, etteivät näyttelijät halunneet jatkaa, jos hän on paikalla kuvauksissa.

- Jotain tilanteen karmeudesta kertoo se, että neljästä kuvausviikosta jäi käyttökelpoista materiaalia alle minuutin verran, Louhimies paljastaa.

Akun valintaan vaikutti myös Remes, jonka Louhimies tunsi yhteisen elokuvaprojektin tiimoilta.
- Remeksen tuen saaminen oli helpottavaa. Omertan kautta opin myös paljon, miten kannattaa jatkossa toimia, jos yhteinen projektimme Jäätyvä helvetti koskaan toteutuu. Se on kokoluokaltaan vielä paljon isompi elokuva.

Lue Katsosta koko juttu, joka paljastaa, miten Antti J. Jokinen reagoi Akun ohjauspestiin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »