fbq
Kotimaa
07.04.2021 06:37
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Sofia Belorf ja Niko Ranta-aho
Katiska-vyyhdin tuomiopäivä koittaa! Niko Ranta-ahoa odottaa jopa 13 vuoden tuomio, miten käy Sofia Belórfin?
Kotimaa
07.04.2021 06:37
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Helsingin käräjäoikeus antaa Katiska-huumevyyhdissä tuomion torstaina 8. huhtikuuta. Syyttäjä vaatii päätekijä Niko Ranta-aholle 13 vuoden maksimituomiota.
Niko tunnusti syyllisyytensä ja luovutti poliisille yli 50 kiloa huumeita. Hän voi siis odottaa saavansa tuomioonsa alennusta

– Oikeuskäytännössä on ollut tapana, että tunnustamisen ja huumeiden pois luovuttamisen johdosta on annettu jopa 36 prosenttia pienempiä tuomioita. Nikon tuomio voisi silloin olla 9–10 vuotta. Voi kuitenkin olla, että olen asian suhteen liian optimistinen, Nikon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo Seiskalle.

Niko Ranta-aho

Lue myös: Tonnin takki ja 300 euron läpsyttimet! Katso kuvat Suomeen lennätetyn Niko Ranta-ahon matkustustyylistä

Tilannetta mutkistaa se, että Niko on jälleen epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista niin sanotussa Katiska 2 -jutussa.

Uudet rikosepäilyt eivät kuitenkaan vaikuta ensi viikon perjantaina annettavaan tuomioon.

Jos Niko kuitenkin tuomitaan tulevaisuudessa myös uusista törkeistä huumausainerikoksista, tuomio syö helposti ensimmäisen tuomion alennuksen. Seurauksena voi siis pahimmassa tapauksessa olla 13 vuoden maksimituomio.

Lain mukaan Nikoa kuitenkin pidetään ensikertalaisena, joten hän pääsee ehdonalaiseen kärsittyään tuomiostaan puolet. Eli jos Niko saisi 13 vuoden tuomion, hän vapautuisi kuuden ja puolen vuoden vankeuden jälkeen.

Helmikuun puolivälissä Niko palautettiin  Suomen pakkasiin  rantatossuissaan.
Helmikuun puolivälissä Niko palautettiin  Suomen pakkasiin  rantatossuissaan.

 

Asianajajan mukaan vankilassa parhaillaan oleva Ranta-aho ei ole stressaantunut.

– Niko ei vaikuta mitenkään maansa myyneeltä. Hän kuulemma treenaa paljon, Kaitaluoma kertoo.

Lue myös: Niko Ranta-aho pidätettiin villien synttärikemujen jälkeen Stefan Thermanin kämpiltä Espanjasta

Nacci kiistää kaiken

Nacci

Ex-Cannonball-moottoripyöräkerholaiselle Janne ”Nacci” Tranbergille vaaditaan 13 vuoden maksimirangaistusta. Nacci on sitkeästi kiistänyt syyllisyytensä ja kertonut olevansa ”korkeintaan teknistä asiantuntemusta tarjonnut henkilö”. Hänen asianajajansa Jaakko Tuutti on vaatinut kaikkia syytteitä hylättäväksi.  

Jos Nacci kuitenkin saisi syyttäjän vaatiman 13-vuoden tuomion, hänellä olisi istuttavanaan koko kakku. Nacci ei pääse Ranta-ahon tavoin ”puolikkailla” sillä hän ei ole ensikertalainen.

Lue myös: Katiska-jutussa raskaista rikoksista epäilty Janne "Nacci" Tranberg ihmettelee Samu Haberin ja Sofia Belórfin kohtelua julkisuudessa: Poliisi halusi laittaa huonoon valoon!

Salakuljettajatkin narahtiva

Takavarikoitua rahaa

Poliisi on onnistunut Katiska-vyyhdin tutkinnassa ilmeisen hyvin. Helmikuussa tiedotettiin poliisin onnistuneen nappaamaan haaviinsa Katiskaan liittyvän hollantilaisen salakuljetusliigan. Poliisin mukaan huumeita kuskattiin Suomeen kukkarekkoihin kätkettynä. Huumekaupoista saadut varat vietiin samoilla rekoilla takaisin Hollantiin. Organisaatio toi Suomeen muun muassa 310 kiloa marihuanaa, 312 kiloa amfetamiinia ja 15 kiloa kokaiinia.

Kohukirja äimistyttää

Kirja

Katiska-vyyhdistä on jo tehty dokumenttisarja ja kaksi kirjaa. Pääsiäisen alla ihmetystä herätti markkinoille tupsahtanut Hesburgerking-kirja, jonka kirjoittajaksi oli ilmoitettu Sofia Belorf. Pian selvisi, ettei Sofialla ole kirjan kanssa mitään tekemistä. Hän on tehnyt asiasta rikosilmoituksen asianajaja Paul Perovuon avustuksella.

Janne ”Nacci” Tranbergin rooli herättää yhä suurempia kysymyksiä, sillä kirjaa varten perustetun kustantamon perustajajäsen oli Naccin toveri Cannonball-kerhossa vuonna 2014. Kohukirja myös vihjaa, että Nacci istuisi vankilassa syyttömänä.

Lue myös: Sofia Belórf tekee rikosilmoituksen! Näin kustantaja kommentoi Hesburgerking-kohukirjaa: ”Kyse on tavanomaisesta kustannustoiminnasta”

Sofia vei mediahuomion

Sofia Belorf

Fitnesskaunotar Sofia Belórfia syytetään Katiska-jutussa rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Syyttäjä vaatii Sofialle kahdeksan kuukauden ehdollista vankeutta. Jos rahanpesusyyte hylätään, huumetuomion tulisi olla 30 päiväsakkoa.

Viikon verran tutkintavankeudessa ollut Sofia on vaatinut kaikkien syytteiden hylkäämistä.

– Prosessin pituus on Sofian osalta lähes kaksi vuotta. Etenkin alkuvaiheessa media kohdisti rikoskokonaisuuden negatiivisen julkisuuden häneen. Sofialla ei ole mitään osuutta huumeiden kaupintaan ja maahantuontiin.

– Syytetasollakin kyse oli silloisen seurustelusuhteen provosoimista rikosepäilyistä, jotka oikeudenkäynnissä onnistuttiin hyvin torjumaan. Olen luottavainen, että tuomioistuin löytää asiassa oikeudenmukaisen ratkaisun, Sofian asianajaja Paul Perovuo tiivistää Seiskalle.

Lue myös: Niko Ranta-aho seikkailee päähenkilönä! Hesburgerking-kohukirjassa Sofia Belórfia halventava kohta

Kalliit kokkelit

Samu Haber

Sunrise-yhtyeen keulahahmo Samu Haber on vyyhdissä syytettynä huumausainerikoksesta. Syytteen mukaan Samu sai Ranta-aholta viisi grammaa kokaiinia Ruisrockissa.

– Se Haberkin, sen mä myrkytin täysin, Ranta-aho sanoi poliisin aamuöisellä tilakuuntelunauhalla.

Lue myös: Yli 40 000 euron venekaupat?! Katiska-käräjillä koronakaranteenia korostanut Samu Haber hylkäsi kasvomaskin veneliikkeessä – kuvat!

Samulle vaaditaan 90–100:aa päiväsakkoa, joka tekisi hänen tuloillaan jopa yli 30 000 euroa. Kokaiinin grammahinta voi siis nousta lopulta yli 6 000 euroon.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »