fbq
Kalle Rovanperä on itseoppinut rallikuski.

Käsittämätön tieto julki! Rallilupaus Kalle Rovanperä, 18, käskytti ralliautoa jo 7-vuotiaana: ”En ole koskaan saanut minkäänlaista ajo-opetusta”

Ralliväki oli äimän käkenä syksyllä 2015, kun vasta rippikouluikäinen suomalaispoika ajoi Latvian rallisarjan R2-luokan mestariksi. Vuotta myöhemmin niin ikään Latviassa samasta pojasta tuli 16-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin rallin pääluokan mestari.

Tammikuussa 2017 Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto myönsi samaiselle superlahjakkuudelle poikkeusluvan, jonka turvin 16-vuotias poikanen sai kaasutella alaikäisenä rallin SM-sarjassa nelivetoisella hevosvoimahirviöllä.

Olikohan koskaan mitään mahdollisuutta, ettei Kalle Rovanperästä tulisi rallikuskia?

– Ei ollut. Olen tehnyt tätä niin pienestä pitäen, ettei mikään muu vaihtoehto ole käynyt mielessäkään, Kalle naurahtaa Seiskalle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Skoda WRC2:n Kalle Rovanperä kaasutteli kaasu pohjassa viime kesänä Jyväskylän MM-rallissa.
Skoda WRC2:n Kalle Rovanperä kaasutteli kaasu pohjassa viime kesänä Jyväskylän MM-rallissa.

Pienestä pitäen, todellakin. Jyväskyläläinen Kalle painoi ensimmäisen kerran henkilöauton kaasua jo 6-vuotiaana. Ralliautoihin hän siirtyi sentään vuoden vanhempana – eli siis käsittämättömästi jo 7-vuotiaana!

– En ole koskaan saanut keneltäkään minkäänlaista ajo-opetusta. Olen aina ajanut menemään ja oppinut itse kaiken, Kalle kertoo ilmeenkään värähtämättä.

Nykyään hän edustaa Skodan WRC2-tehdastallia, johon sai kiinnityksen jo reilu vuosi sitten. Näin ollen hän tykittää MM-ralleja jo toista kauttaan, vaikka ikävuosia ei ole kuin mainittu 18.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!