fbq
Kotimaa
25.08.2021 19:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Cheek ja yökerho Skohan
Karmea tulos! Cheekin yökerho teki 640 000 euron tappiot - saiko ex-räppäri tarpeekseen? Jaren nimi katosi mystisesti omistajista
Kotimaa
25.08.2021 19:01
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

Helsingin keskustassa sijaitseva yökerho Skohan teki jälleen jättimäiset tappiot.

Taustayhtiö Skohan Oy:n tuoreesta tilinpäätöksestä selviää, että firma ylsi 1,4 miljoonan euron liikevaihtoon viime vuonna, mutta tappiota kertyi peräti 640 000 euroa. 

Surkeaan tulokseen vaikuttaa luonnollisesti koronapandemia, mutta firmalla on ollut vaikeaa jo pitkään. Neljän edellisen tilikauden aikana yhtiö on tehnyt yhteensä lähes 1,9 miljoonaa euroa tappiota.

Firman vaikeaa tilannetta on yritetty ratkoa jo aiemmin esimerkiksi 1,4 miljoonan euron pääomalainalla, mutta käännettä parempaan ei ole tullut.

Vuonna 2017 avattu Skohan tunnetaan luksusta huokuvana yökerhona, jossa on voitu bongata myös monia julkkisasiakkaita.

Parhaiten ravintola on kuitenkin tullut tutuksi sen yhdestä omistajasta, entisestä räppäristä Cheekistä eli Jare Tiihosesta.

Omistajat katosivat

Cheek on omistanut Skohanista aiemmin 20 prosenttia, mutta sen omistajasuhteissa on tapahtunut muutoksia.

Firman yhtiökokouksen asiakirjoihin on merkitty, että Skohan Oy:n omistaisi kokonaisuudessaan pörssiyhtiö NoHo Partners Oyj.

Lue lisää: Todellinen harvinaisuus Suomessa! Tässä on Cheekin uusi ökyauto – räppieläkeläinen kruisaili Jere-veljensä kanssa

Cheekin lisäksi Skohanin omistajista on kadonnut Blockfest-feistivaalista tunnettu Kalle Kallonen, jolla oli aiemmin juottolasta viiden prosentin omistusosuus.

Skohan-yökerho
Yökerho Skohan sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa päärautatieasemaa vastapäätä.

Muutos on varsin mystinen, sillä Cheekin lähtöä Skohanin taustajoukoista ei ole tiedotettu ollenkaan julkisuuteen. Cheek näyttää myös edelleen istuvan yhtiön hallituksessa.

Skohan on tällä hetkellä suljettu vallitsevan koronatilanteen takia.

Omat bisnekset kannattavat

Cheek omisti yökerhon Liiga Music Oy:n kautta. Se on ollut puolestaan erittäin kannattava bisnes jo vuosikausia. 

Vuonna 2019 firma teki 409 000 euroa voittoa 3,6 miljoonan euron liikevaihdolla. Vuonna 2018 Liiga Music teki liki 1,3 miljoonaa euroa voittoa.

Lue lisää: Miljonäärit venekauppiaina! Cheek ja pokeritähti Jens Kyllönen luopuvat ökyjahdistaan – sähköveneen arvo putosi 100 000 euroa

Cheekin eläkepäivät näyttävät varsin turvatuilta, sillä yrityksellä on lähes 4,9 miljoonaa euroa voitonjakokelpoisia varoja. Valtaosa firman voitoista on sijoitettu uusiin bisneksiin.

Pari vuotta sitten ex-muusikko on perustanut myös Liiga Investments Oy:n ja Liiga Apartments Oy:n, jotka keskittyvät Cheekin kiinteistöbisneksiin.