fbq
Kotimaa
06.12.2021 20:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Kaija Koo
Kaija Koo riekkui kaatokännissä Linnan juhlissa - kirja: puri Antti Tuiskua ja soitti häpeäpuhelun
Kotimaa
06.12.2021 20:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Presidentti Tarja Halonen kutsui Kaija Koon Linnan juhliin vuonna 2006. Kaija muistelee itsenäisyyspäivän vastaanoton käänteitä Jouni K. Kemppaisen Kaija Koo - Taipumaton -kirjassa (WSOY 2021).

Lue myös: Salasuhteesta avoliittoon! Kaija Koo ja kohurakas muuttivat arvoasuntoon

Kaija oli keikalla Linnan juhlia edeltäneenä iltana eikä hän ollut liiemmin nukkunut saati syönyt ennen itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Kaija meni etkoille Kämpin baariin yhdessä Linnaan kutsutun Antti Tuiskun ja manageri Carla Ahoniuksen kanssa.

Presidentin kättely sujui mallikkaasti. Linnassa Kaija päätyi haastattelurumbaan. Hän ei ehtinyt maistella juhlapöydän antimia. Koko päivän aikana Kaija söi vain kaksi pientä makeaa herkkupalaa, jotka Antti Tuisku hänelle kiikutti. Kaija kertoo, että joka välissä hänelle kuitenkin tarjottiin Linnan boolia.

Kaija Koo
Kaijan tilasi iltapukunsa Pekka Ritolalta. Aija Nurminen valmisti puvun, johon tuli 3500 Swarovskin kristallia.

Äkkilähtö

Kaija päätyi tanssilattialle kadetin kanssa. Loppuillasta vahvassa humalassa ollut Kaija hoippui Presidentinlinnan yläkertaan. Antti auttoi Kaijan ikkunan luo, avasi ikkunan ja kehotti Kaijaa hengittämään raitista ilmaa. Laulaja Maarit Hurmerinta tuli paikalle ja puhui Kaijalle järkeä.

- Aistin, että nyt olisi Kaijalla kotiinlähdön aika, Maarit ohjeisti.

Kaija uskoi ja lähti. Tosin ei kotiin, vaan jatkoille Antin kanssa Carlan kotiin. Kaija lähti Linnasta niin vauhdilla, että hänen laukkunsa ja hansikkaansa jäivät sinne.

Antti Tuisku, Kaija Koo
Peräjälkeen presidenttiä kättelemään saapuneet Kaija Koo ja Antti Tuisku viettivät railakkaan itsenäisyyspäivän vuonna 2006.

Villit jatkot

Jatkoilla Kaija halusi kuunnella koko ajan Eric Prydzin Call on Me -hittiä ja tanssia villisti sen tahtiin. Kaija ei olisi halunnut millään lopettaa riehakasta tanssiaan. Riehakoinnin myötä Kaijan mekosta sinkoili kristalleja. Jossain vaiheessa Kaija puraisi leikillään Anttia.

Kaija pakotettiin juomaan lasikaupalla vettä, jotta tämä tulisi tolkkuihinsa. Se onnistui ja Kaija saatiin sullottua kotimatkaa varten taksiin.

Seuraavana päivänä Kaija soitteli nolona kadonneen omaisuutensa perään Linnaan. Häpeilevää Kaijaa lohdutettiin sillä, että Linnasta löytyy juhlien jälkeen joka vuosi läjäpäin unohtunutta omaisuutta. Kaijan laukku löytyi ja lähetti kiikutti sen Kaijalle kotiin.

Seuraavan kerran Kaija sai kutsun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2012. Kaija otti opikseen sekoiluistaan. Tällä kertaa hän nukkui ja söi hyvin ennen karkeloita.

Lue myös: Kaija Koon käytös herätti kummastusta munkkikahvilassa – ison kahvin hinnasta ongelma!