Juontajakaunotar Anne Kukkohovin kauhistus illallisella: Yksi riittää!

Kotimaa | 28.02.2021 15:01

Mikäli Koko Suomi leipoo – ohjelman juontaja Anne Kukkohovi, 50, päättää tarttua kaulimeen, on mielessä jokin makea herkku, kuten raparperipiirakka. Lisäksi perinteinen pulla pitää pintansa heidänkin perheessään.

– Poikani on allerginen, joten pullataikina on munaton. Allergioiden takia leipominen on perheessämme ollut vaikeaa.

Lue myös: Koko Suomi leipoo -juontaja Anne Kukkohovi oikoo väärinkäsitystä: Joillakin ihmisillä roolit menevät sekaisin!

Kotiruoka on parasta

Allergiat ovat muokanneet perheen ruokatottumuksia tietenkin voimakkaasti.

– Poikani oli pienenä moniallergikko, ja yhdessä vaiheessa me söimme vain possua, bataattia, maissia ja päärynää. Niistä tehtiin kaikki ruoka. Onneksi yrttejä pystyi kuitenkin käyttämään.

– Sen jäljiltä en pysty enää syömään bataattia enkä kyllä oikein noita muitakaan.

Anne kokee olevansa parempi ruuanlaittaja kuin leipoja. – Jauhelihakastiketta voi tehdä miljoonalla eri tavalla eikä se ole niin tarkkaa. Leipominen on enemmän kemiaa, siinä pitää noudattaa reseptiä paljon tarkemmin.
Anne kokee olevansa parempi ruuanlaittaja kuin leipoja. – Jauhelihakastiketta voi tehdä miljoonalla eri tavalla eikä se ole niin tarkkaa. Leipominen on enemmän kemiaa, siinä pitää noudattaa reseptiä paljon tarkemmin.

Lue myös: Lapset nyrpistelivät! Anne Kukkohovi teki synttäriherkkua 10 tuntia – ”Painoi varmaan kaksi kiloa!”

Nykyään Anne vannoo rehellisen kotiruuan nimiin.

– Minulle jotkut viiden ruokalajin illalliset ovat kauhistus! Yksi pääruoka riittää. En ole mikään hifistelijä, tykkään tehdä ihan jotain nakkikastiketta ja perunoita tai spagetti bolognesea.

– Jos olisi enemmän aikaa, haluaisin tehdä useammin sämpylöitä tai jyvänäkkileipää. Ne kiehtovat, ja niistä löytyy nykyisin paljon helppoja reseptejä.

Lue myös: Huh, Anne Kukkohovi pelmahti ravintolaan uhkean poven paljastavassa asussa: jumalaiset kurvit työntyvät esiin tuoreissa kuvissa - katso!

Vähemmän on enemmän

Annelle ruoka ei ole koskaan aiheuttanut suurempia intohimoja. Hän uskookin, että tässä tapauksessa vähemmän on enemmän.

– Mieluummin ostan laadukasta, ja syön sitä vain vähän. Minulle riittää yksi rivi suklaalevystä tai leivoksesta puolikas. Ajattelen keskieurooppalaisittain, että ei tarvitse syödä koko pöytää tyhjäksi, vaan voi ottaa vähän vähemmänkin.

Joskus ruoka on Annesta jopa riesa.

– En ole mikään lohtusyöjä, vaan syön hyvinvointini vuoksi. Minulle ruoka on lääke, ja solut koostuvat siitä mitä suuhun laitetaan. Joskus joudunkin pakottamaan itseni syömään jonkin banaanin, juontaja tunnustaa.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!