Julkkiskokki Meri-Tuuli Väntsi järkyttävästä ruokakokemuksestaan: ”Edelleen on mysteeri, miten ihmiset tykkäävät siitä”
Ammattikokki Meri-Tuuli Väntsillä on taskussaan mainio ruokaohje, josta voi nauttia pitkään joulun jälkeenkin. Hänen valmistamansa myskikurpitsa saa ylleen lämmittävän chilivoin.
Chilisiirapin reseptin Meri-Tuuli on napannut Pipsa Hurmerinnalta, jonka kanssa hänellä on myös yhteinen Samassa liemessä -podcast.
Meri-Tuulin ensikosketus kurpitsaan oli järkyttävä. Hänen amerikkalainen opettajansa teki oppilaille perinteisen kurpitsapiiraan, jonka maku ja koostumus vavisuttivat nuoren makuhermoja.
– Maistoin sitä, ja ajattelin, että onpa todella kuvottavaa. Vannoin, etten enää koskaan syö kurpitsaa. Edelleen minulle on mysteeri, miten ihmiset tykkäävät siitä.
Onneksi aikuisiällä Meri-Tuuli pääsi maistamaan toisella tavalla valmistettua kurpitsaa, mikä auttoi pyyhkimään ruokatrauman pois hänen mielestään.
– Kun maistoin paahdettua kurpitsaa ensi kertaa, rakastuin siihen.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.