Julkkiskokki Meri-Tuuli Väntsi järkyttävästä ruokakokemuksestaan: ”Edelleen on mysteeri, miten ihmiset tykkäävät siitä”

Ammattikokki Meri-Tuuli Väntsillä on taskussaan mainio ruokaohje, josta voi nauttia pitkään joulun jälkeenkin. Hänen valmistamansa myskikurpitsa saa ylleen lämmittävän chilivoin.
Chilisiirapin reseptin Meri-Tuuli on napannut Pipsa Hurmerinnalta, jonka kanssa hänellä on myös yhteinen Samassa liemessä -podcast.

Meri-Tuulin ensikosketus kurpitsaan oli järkyttävä. Hänen amerikkalainen opettajansa teki oppilaille perinteisen kurpitsapiiraan, jonka maku ja koostumus vavisuttivat nuoren makuhermoja.
– Maistoin sitä, ja ajattelin, että onpa todella kuvottavaa. Vannoin, etten enää koskaan syö kurpitsaa. Edelleen minulle on mysteeri, miten ihmiset tykkäävät siitä.
Onneksi aikuisiällä Meri-Tuuli pääsi maistamaan toisella tavalla valmistettua kurpitsaa, mikä auttoi pyyhkimään ruokatrauman pois hänen mielestään.
– Kun maistoin paahdettua kurpitsaa ensi kertaa, rakastuin siihen.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.