fbq
Jukka Jalonen

Jukka Jalonen avautuu yhdestä uransa rankimmasta vaiheesta – valmennuspesti Pietarissa jäi elävästi mieleen: "Oli vaikeaa olla erossa perheestä"

Elämänvalinnat ovat vieneet Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosta, 58, perheineen myös ulkomaille. Vuosituhannen vaihteessa Jukka, Sari-vaimo sekä pariskunnan pienet pojat Jesper (s. 1994) ja Jimi (s. 1996) viettivät kolme vuotta isän valmennuspestien perässä Italiassa ja Englannissa.

– Olimme ensin Alleghen pienessä vuoristokylässä ja sitten Newcastlessa, joka oli itse asiassa oikein kiva kaupunki. Asuimme siellä myös miellyttävällä asuinalueella. Se oli helppoa aikaa, kun pojat olivat vielä silloin sen verran pieniä, Jukka muistelee Seiskalle kotikulmillaan Riihimäellä.

– Mutta kun myöhemmin valmensin Pietarissa, perhe jäi Suomeen, sillä pojilla oli koulut kesken. Ei ollut helppoa olla yksin ja erossa perheestään.

Leijonien mestarivalmentaja Jukka Jalonen kiitollisena: Vaimoni on uhrannut paljon

Muutamia ulkomaanpestejä lukuun ottamatta Jukka on piirrellyt fläppitaululleen kotimaan kamaralla. Se on ollut etu perheorientoituneelle miehelle, joka arvostaa laatuaikaa puolison ja jälkikasvun kanssa.

– Pystyin aika hyvin olemaan kotona sen ajan, kun pojat olivat pieniä. Jesperin syntyessä valmensin Ilveksessä ja Jimin syntyessä työskentelin Rauman Lukossa. Suomessa matkustamista ei ole niin paljon, joten aikaa jää myös perheelle.

– Ulkomaanvuosinakin olimme perheen kanssa tiiviisti kimpassa. Ja kun palasimme Suomeen, poitsut alkoivat pelata lätkää ja sain jälleen olla läsnä. Sikäli meillä on poikien kanssa tosi hyvät välit. Olen onneksi ehtinyt olla isä pojilleni.