Juha Miedon Oberstdorfin MM-kisojen mitaliennustus: hiihtolegenda nostaa esiin yhden asian Iivo Niskasesta

Kotimaa | 25.02.2021 11:03

Todellisena latutappajana tunnettu olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen, 29, on tähdännyt tuloskuntonsa Oberstdorfin MM-kisoihin.

Mietaan tuomio!

– Mielestäni Iivo on ainut suomalaishiihtäjä, joka voi tuoda kisoista henkilökohtaisen mitalin. Veikkaan kahta, voi tulla useampikin, mutta yhteenkin ollaan tyytyväisiä, veteraanihiihtäjä ja kansallissankari Juha Mieto arvioi Seiskalle.

– Kannattaa muistaa, että Iivo on jättänyt tällä kaudella paljon kisoja väliin ajoittaakseen kuntoaan MM-laduille. Monen muun maan huippuhiihtäjän vieteri voi olla vedetty jo suoraksi, mutta Iivon energiavarastot ovat varmuudella täynnä!

Lue myös: Kaljuna MM-ladulle! Suomen mitalitoivo Iivo Niskanen avautuu Seiskalle kurista ja paineista

Haastavat lähtökohdat

Krista Pärmäkoski

Suomen naishiihdon ykkösnimenä loistanut Krista Pärmäkoski, 30, hyökkää Oberstdorfin laduille haastavista lähtökohdista. Kestomenestyjältä ei ole tällä kaudella nähty toivotunlaisia tuloksia.

Mietaan tuomio!

MIETAAN TUOMIO: ”Jos Krista ottaa henkilökohtaisen mitalin, menee jo yllätyksen puolelle. Meno ei ole ollut lennokkaan jouhevaa. Toivottavasti jumit olisivat auenneet, mutten oikein jaksa uskoa siihen.”

Viisautta tarvitaan

Joni Mäki

Joni Mäki on Suomi-hiihdon kenties kiinnostavin nouseva nimi. 25-vuotias on sprintin erikoismies, jonka räjähdysmäinen kehitys on loistava uutinen miesten viestijoukkueille Oberstdorfissa. Olisiko MM-laduilla sauma jopa jättipaukkuun sprintissä? Muilla matkoilla mahdollisuudet kympin sakkiin.

Mietaan tuomio!

MIETAAN TUOMIO: ”En notta aivan luota kovimpaan menestykseen. Sprintissä on jonkinlaiset mahdollisuudet, jos viisautta piisaa. Nopeus riittää ja kirikyky on olemassa. Se on luontaislahja."

Haki vauhtia jenkkiladuilta

Jasmi Joensuu

Jasmi Joensuu, 24, on hiihdellyt omia latujaan uravalintojensa suhteen. Aikoinaan lahjakas juniori katosi pitkäksi aikaa tutkan alle lähdettyään opiskelemaan Yhdysvaltoihin, jossa niitti mainetta yliopistokilpailuissa.

Viimeisimmän vuoden aikana Jasmi on yllättänyt kaikki housut kintuissa noustuaan heittämällä kansalliseen kärkeen. Sisupussi on yltänyt jo kahdesti maailmancupissa sprintin välieriin, onnistuisiko sama temppu myös MM-laduilla?

Mietaan tuomio!

MIETAAN TUOMIO: ”Luotan Jasmiin kuin kirveen silmään! Siinä on tulevaisuuden nimi. On raakaa kykyä ja röyhkeyttä! Häneltä löytyy juuri sitä luonteen lujuutta, jota tarvitaan varsinkin sprintissä. On nuori, nopea ja pää kestää varmasti.”

Puolisokin MM-kisoissa

Johanna Matinsalo

Johanna Matintalo, 24, kantaa naisissa kovimman tulospaineen Krista Pärmäkosken takana. Se ei tosin kylmäpäistä atleettia hetkauta pätkääkään. Pöytyäläisen päämatkana on 30 kilometrin perinteinen, jossa potentiaalia on kärkikymppiin.

Pohjien pitäisi ainakin olla kunnossa, sillä Johanna on myös SM-tason juoksija. Muodostaa mielenkiintoisesti hiihtopariskunnan Lauri Vuorisen kanssa, joka osallistuu myös MM-kisoihin.

Mietaan tuomio!

MIETAAN TUOMIO: ”En vielä kuuta taivaalta odota. Silti erittäin tärkeä lenkki viestissä perinteisellä osuudella, jotta Suomi pysyy kärjen tuntumassa.”

Varma väriläiskä

Ristomatti Hakola

Kokemuksestaan huolimatta Ristomatti Hakolan, 29, vireessä on ollut läpi kauden isoja kysymysmerkkejä. Armoton sprintteri painaa parhaimmillaan alppiladuilla kuin nuori uroshirvi, mutta voi myös lässähtää väsyneeksi sunnuntaihiihtelyksi.

Kävi kisoissa niin tai näin, Ristomatti edustaa varmuudella Suomen maajoukkueen värikkäintä antia: persoonana hauska vilkkusilmä heittelee medialle tehtaan takuulla hervottomia kommentteja, oli tulos sitten toppi tai floppi.

Mietaan tuomio!

MIETAAN TUOMIO: ”Tämä mies on suuri arvoitus. Välillä tuloo tosi hyviä ja sitten taas tosi huonoja hiihtoja. Sisua löytyy. Jos kaikki loksahtaa kohdalleen, voi tehdä kovia suorituksia.”

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Jesse Väänänen, All Over Press, Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!