fbq
JJ Lehdon vaimo nostattamastaan Facebook-raivosta: Lasketaan nettikiusaamiseksi!
JJ Lehdon vaimo nostattamastaan Facebook-raivosta: Lasketaan nettikiusaamiseksi!

JJ Lehdon vaimo nostattamastaan Facebook-raivosta: Lasketaan nettikiusaamiseksi!

F1-asiantuntija ja kilpa-autoilija Jyrki Järvilehdon eli JJ Lehdon vaimo Satu Järvilehto sai ihmiset raivostumaan Facebook-kirjoituksellaan.

Homeopaatti Satu Järvilehto kirjoitti Facebook-sivustolleen kirjoituksen, jossa hän pohti homeopatian mahdollisia hyötyjä Ebola-viruksen oireiden helpottamisessa. Kirjoitus nostatti sosiaalisessa mediassa raivon, ja ihmiset kirjoittivat jopa uhkaavia kommentteja.

Satu poisti kirjoituksen kommenttiryöpyn jälkeen, mutta suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti.

- Minulla ei ole mitään hätää. Kommentteja lukiessa huomasin, että suurin osa niistä oli asiattomia, mutta mukana oli myös paljon hyvää keskustelua. Suuri osa kommentoijista oli trolleja. En missään vaiheessa väittänyt hoitavani Ebola-virusta, Satu kommentoi Seiskalle.

Suomen Homeopaatit RY:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Satu ymmärsi kirjoituksen saaman kommenttiryöpyn jälkeen nettikiusaamisen uhreiksi joutuneita nuoria.

- Tämä oli yksi sosiaalisen median puolista. Kyllä se mielestäni lasketaan nettikiusaamiseksi.

Satu on eniten harmissaan siitä, että homeopatia on ymmärretty monissa yhteyksissä väärin.

- Homeopaatit eivät tee diagnooseja. Jos ihminen tarvitsee lääkärin apua, ohjaamme hänet lääkäriin. Usein kommenteissa on kyse tietämättömyydestä. Minä en myy lääkkeitä. Voin antaa asiakkaalle konsultaation yhteydessä päivystysannoksia, jotka ovat lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean hyväksymiä. Pääsääntöisesti lähetän asiakkaani ostamaan lääkkeensä apteekista.

Satu ei anna kommenttien haitata elämäänsä tai työtään.

- Minä olen tehnyt tätä työtä kuusi vuotta, ja minulla on vakiintunut asiakaskunta. En jaksa miettiä kommentteja sen enempää.