fbq
Kotimaa
26.08.2021 12:03
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Timo Korhonen
Timo Soini
”Järkytys oli julma ja iski ilmat pihalle” Timo Soini harvinaisen avoimena menetyksistään – kertoo nyt, mitä odottaa kuolemalta
Kotimaa
26.08.2021 12:03
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Timo Korhonen

Seiska jututti Timo Soinia, 59, tänään torstaina (26.8.) julkaistavan Yhden miehen enemmistö -kirjaan (Otava) liittyen. Timo kertoo kirjassaan kipeistäkin asioista, muun muassa ystäviensä menehtymisistä.

- Hirveästi on ihmisiä kuollut erilaisiin syöpiin ja lisäksi esimerkiksi auto-onnettomuudessa. 

Eräs ystävä kuoli kesken vaalitaistelun.

Timon ”henkiseksi veljeksi” kuvailema lapsuudenystävä menehtyi syöpätaistelun jälkeen keskellä vaalitaiston helmikuussa 2015. 

- Järkytys oli julma, iski ilmat pihalle. Minulla oli puolueen tiedotustilaisuus puoluetoimistolla sovittuna. Se ei kaksisesti sujunut, enkä muista tuosta tilaisuudesta käytännössä mitään, olin surun sumentama. Tuntui siltä, että eihän tässä koohotuksessa ole mitään mieltä, Timo kertoo kirjassa. 

Timo viittaa kirjassaankin siihen, kuinka juuri noissa vaaleissa puolueensa voittoon vienyt entinen pääministeri Juha Sipilä menetti oman poikansa samana päivänä.

- Itse olin aivan romuna silloin. Jotenkin me molemmat selvisimme surutyöstä. Politiikka on raaka laji, pitää olla surusta huolimatta iskussa, hän kertoo nyt Seiskalle.

Ei pelkää kuolemaa

Menetyksistä huolimatta Timo ei pelkää omaa kuolemaa. Tässä häntä auttaa uskonto.

- Uskon siihen, että kuolleessani pääsen parempaan paikkaan, entinen ulkoministeri päätti ja osoitti sormellaan ylöspäin.

Lue myös: Työt valvottavat ministeri Timo Soinia: ”Nukun viisi tuntia!”

Timo Soini
Uskonto on Timo Soinille tärkeä asia. - Rukoilen päivittäin, Timo kertoi.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »