fbq

Jaajo Linnonmaan viinibaarille karmea tappio – vaikeuksia jopa juustolaskujen kanssa

Tv-tähden Bricco-nimisen viinibaarin omapääoma on menetetty ja jatko on vaakalaudalla.

Reilu kolme vuotta sitten uutisoitiin tv-juontaja ja bisnesmies Jaajo Linnonmaan, 45, uudesta aluevaltauksesta, kun mies kertoi ryhtyvänsä ravintoloitsijaksi.

Nyt Jaajon pyörittämä Bricco Partners Oy on syvissä vaikeuksissa.

Raskaat tappiot

Bricco Partners Oy:n tuoreesta tilinpäätöksestä selviää, että firman liikevaihto nousi 1,2 miljoonaan euroon.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tilikausi kattaa 1.1.2022-31.12.2022 välisen ajan.

Liikevaihdon kasvusta huolimatta tappiota tuli 185 000 euroa. Tilikauden päättyessä firman kassassa oli 31 000 euroa. Myös 5 500 euron suuruinen oma pääoma on syöty, vaikka siitä ei ole tilinpäätöksessä vielä tietoa.

Jaajo Linnonmaan t-paitabisnes vastatuulessa - paitoja lepää varastossa 47 000 euron edestä

Asia selviää tilintarkastajan lausunnosta, joka on kylmää luettavaa.

- Yhtiön toiminta on alkuvuonna 2023 jatkunut edelleen tappiollisena, minkä seurauksena yhtiön omapääoma muodostunut merkittävästi negatiiviseksi, tilintarkastaja Jukka Havaste kirjoitta firman tilintarkastuskertomuksessa.

- Tämä tilanne osoittaa olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa aihetta epäillä yhtiön kykyä jatkaa toimintaansa. Tätä epävarmuuteen liittyvää seikkaa ei ole esitetty tilinpäätöksessä, tilintarkastaja toteaa.

Juustolaskutkin viiveellä

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tammikuussa 2020 Jaajo osti 25 prosentin osuuden Bricco Partnersista.

Firmalla oli tuolloin viinibaari Helsingin Annankadulla. Jaajon tultua kuvioihin mukaan, viinibaari laajeni reilun kuukauden kuluttua, avaten uuden baarin Kalevankadulle.

Jaajo Linnonmaan erikoinen käytös herätti huomiota Janni Hussin ja Joel Harkimon häissä

Viime vuonna Bricco laajeni myös Turkuun ja Lahteen. Tosin Turun toimipiste lopetettiin vain vuoden kuluttua, Lahdessa viinibaari toimii kesäisin.

Bricco-ravintolat ovat tehneet kahtena viime vuonna tappiota yhteensä 234 000 euroa.

Jotain ongelmista kertoo se, että yrityksellä on ollut vaikeuksia maksaa laskunsa ajoissa. Esimerkiksi heinäkuussa firma maksoi 924 euron suuruisen juustolaskunsa 24 päivän maksuviiveellä. Myös toukokuussa juustovalmistaja sai odotella rahojaan 24 päivän verran.

Nyt firmalla ei ole avoimia maksuviiveitä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tuskien taival

Jaajon ravintoloitsijan alkutaival oli synkkä koronaepidemian vuoksi.

Jaajo ei luovuttanut, vaan teki kaikkensa, jotta ravintolat saisivat näkyvyyttä ja sitä kautta asiakkaita. Jaajo muun muassa antoi firman keulakuvana ja hallituksen puheenjohtajana auliisti lausuntoja lehdistölle.

Jaajo Linnonmaa teki viinibaarinsa kanssa erikoisen ratkaisun jääkiekon MM-kisojen ajaksi

Lisäksi Bricco sai mukavasti näkyvyyttä MTV3:n Diili-ohjelmassa. Jaajon vetämässä ohjelmassa Diili-kilpailijat ovat usein olleet tekemisissä Briccon kanssa.

Esimerkiksi kaksi vuotta sitten Diili-kisaajat pyörittivät Jaajon kahta Bricco-ravintolaa päivän ajan. Viimeisimmässä Diilissä Jaajon ravintola sai jälleen ilmaista mainosta, kun Diili-kisaajat järjestivät Briccon työntekijöille virkistyspäivän.

Seiska yritti tavoittaa Jaajoa, mutta hän ei reagoinut soittopyyntöön.