fbq
Jaajo Linnonmaa

Jaajo Linnonmaa jättää Aamulypsyn - näin juontaja perustelee lopettamispäätöstään

Juontaja Jaajo Linnonmaa, 44, kertoo tuoreessa Instagram-julkaisussaan jättäytyvänsä suositun radio-ohjelman teosta pois vuodenvaihteessa.

Jaajo on ollut mukana Suomipopin Aamulypsyssä 16 vuoden ajan. Lopettamispäätös syntyi hänen mukaansa jo huhtikuussa.

Jaajo Linnonmaa jättää Aamulypsyn – haluaa pyhittää aikaa perheelleen

Jaajo oli viettänyt kevättalvella isyysvapaata ensimmäistä kertaa elämässään. Lasten kanssa vietetty aika sai miehen heräämään siihen, miten onnelliseksi se hänet tekikään.

Sain syödä aamiaista yhdessä ja kuulla, mitä kivaa koulussa ja päiväkodissa on luvassa. Sitten vein heidät kouluun, tapasin luokkakavereita, opettajia, luokkakaverien vanhempia ja pääsin ikään kuin kokonaan uuteen maailmaan mukaan, Jaajo kuvailee.

Lopulta lasten esittämä kysymys sai Jaajon tekemään lopullisen päätöksen siitä, että radio saisi nyt jäädä.

Kun isyysvapaa oli loppumassa, niin lapset kysyivät onko minun pakko mennä takaisin radioon ja voisinko jatkossakin olla aamuisin kotona. Isi kun tekee kuulema tosi hyvää munakasta.

"Aamuheräämiset ovat edelleen yhtä paskaa" - Jaajo Linnonmaa palasi hiekkalaatikolta Aamulypsyyn - tältä se on tuntunut

Jaajo kertoo ilmoittaneensa lopettamispäätöksestään pomolleen, jonka kanssa juontaja sopi tekevänsä syksyn tullen hieman lyhyempää työviikkoa. Vuodenvaihteessa mies voisi jättäytyä ohjelmasta pois kokonaan.

Huhuihin Aamulypsy-juontajien välirikosta selvyys - Jaajo Linnonmaan päivitys paljasti tilanteen

Jaajo on jättänyt Aamulypsyn ennenkin. Vuonna 2011 juontaja kertoi lopettavansa radio-ohjelmassa, mutta paljastaa, ettei ollut tuolloin täysin varma päätöksestään.

Nyt olen ja olen todella onnellinen, että tämä hieno matka päättyy näin.

Jaajon viimeinen Aamulypsy-jakso kuullaan 22. joulukuuta. Tuolloin paluun ohjelmaan tekevät myös sen entiset vakioäänet Juha Perälä, Juha Vuorinen sekä Ilkka Ihamäki, joka tunnettiin ohjelmassa paremmin Hovimuusikko Ilkkana.

Jaajo antaa päivityksessä kiitoksensa ohjelmaa parhaillaan juontavalle Janni Hussille sekä Tuukka Ritokoskelle. Hän kertoo jättävänsä Aamulypsyn luottavaisin mielin kaksikon käsiin.

Ollut mahtava seurata ihan vierestä, miten nämä kaksi nuorta lahjakkuutta ovat kasvaneet Aamulypsy perheeseen. Tiedän myös, että vaikka tästä lähden, niin Aamulypsyn henki jää studioon, Jaajo kirjoittaa.

Lopuksi Jaajo haluaa osoittaa kiitollisuutensa myös vaimolleen.

- Isoin kiitos vaimolleni, joka on mahdollistanut tämän kaiken, hän päättää.

Jaajolla ja hänen Maija-vaimollaan on yhdessä neljä lasta.