Hupsistakeikkaa! Näyttelijä Riku Niemisellä tuli yllättävä rahareikä pankkitilille: ”Poitsu oli ilman iskän lupaa ostanut timantteja”

Kotimaa | 17.04.2021 14:32

Näyttelijä Riku Nieminen , 34, toimii varoittavana esimerkkinä, miten helposti rahaa voi hävitä huomaamatta. Häntä odotti karmaiseva yllätys, kun sai tietää miten paljon poikansa oli tuhlannut videopelien parissa. 

Näyttelijä pyysi julkisesti apua Twitterissä suomalaiselta yritykseltä Supercelliltä, jonka pelien parissa hänen jälkipolvensa oli pistänyt rahaa palamaan. 

- Hei ei olisi mitään mahdollisuutta Supercell palauttaa niitä reilua 3200 euroa, millä poitsu oli ilman iskän lupaa ostanut timantteja Brawl Starsista? Riku tiedusteli sovelluksessa.

Lue myös: Syke-elokuvassa nähtävä Riku Nieminen tunnustaa: En ole katsonut koskaan sarjaa! 

Kännykällä pelattavissa videopeleissä on usein vaarana mikromaksut, jotka voivat huomaamatta kohota tähtitieteellisiin summiin. Mikromaksut ovat pieniä rahallisia korvauksia, joilla peleissä pystytään etenemään tavallista nopeammin. Usein summat ovat alle euron, ja niillä ostetaan esimerkiksi pelissä tarvittavaa valuuttaa, kuten digitaalisia timantteja. 

Riku tahtoikin tuoda avunpyynnöllään esiin tätä mikromaksujen salakavaluutta, ja varoittaa muita vanhempia tekemästä samoja virheitä. 

Luultiin vitsiksi

Humoristisena miehenä tunnetun näyttelijän avunpyyntöä luultiin sovelluksessa ensin vitsiksi. Riku itsekin toivoi, että asia olisi ollut huulenheittoa, mitä se ei ikävä kyllä ollut. Näyttelijä sai paljon kritiikkiä sovelluksessa siitä, että oli antanut asian tapahtua, eikä ollut huolellisempi oman luottokorttinsa kanssa. 

Lue myös: Mysteeriblondiin yhdistetty Riku Nieminen viihtyy Helsingin yössä – kuva!

Onneksi osa myös auttoi häntä hädän keskellä, ja antoivat päteviä neuvoja ongelman ratkaisemiseksi. 

- Auts. Ehken jatkamme linjallamme kotosalla, eli pidämme korttitiedot järjestelmän muistissa vain ajoittaisten maksutapahtumien ajan. Ennemmin naputan ne tiedot joka kerta uudestaan, kuin odotan tilin tyhjentymistä.

Samaistuttavaa

Riku ei kuitenkaan ollut kiperän taloudellisen ongelmansa kanssa täysin yksin, sillä hän sai Twitterissä myös vertaistukea. Monet kertoivat omakohtaisia kokemuksiaan vastaavanlaisista tilanteista, joissa heidän jälkipolvensa olivat tuhlanneet huimia summia kännykkäpeleissä. 

Lue myös: Eronnut Riku Nieminen ahkeroi Tinderissä – treffikumppani luuli pilaksi! 

- Mä sain takas. 8 v oli ostellut vajaalla tonnilla yhdessä minuutissa.

- Pari vuottta sitten 6 vee poikani osti mun luottokortilla Brawl Starsiin timantteja 200€. En älynnyt pyytää hyvitystä, maksoin hampaita kiristellen pois. Kyllä ketutti. Mun vanha känny oli käytössä ja siellä mun lk tiedot ja ei kun napin painalluksella ostoksille.

- Meillä meni aikoinaan vaan 700 rahaa. Timut on ilmeisesti myös käytetty, eivät ole pyörineet enää nurkissa. Oma moka, tai oikeastaan vaimon.

- Sattuuhan näitä. Meillä joskus jälkikasvu lähetteli ITSELLEEN puhelimella MMS-viestejä kolminumeroisen summan edestä. Ainoa palvelu mitä ei voinu liittymästä estää. Nyt voin jo nauraa asialle

Riku nieminen suurin pudottajan
Näyttelijä on myös juontanut Suurin pudottaja Suomi -ohjelmaa. Kuva Atte Kajova.

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Atte Kajova, Twitter
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!