Huippukokki Teemu Laurellin neuvo kotikokkien haasteeseen: Suosittelen ehdottomasti hankkimaan…

Teemu Laurell
Mainos
Mainos päättyy

Lounasruokailijoiden hälinä kaikuu huippukokki Teemu Laurellin, 37, ravintolassa. Hän kertoo tekevänsä kotona melko vähän ruokaa, sillä ravintolat Shelter ja Holy Døner pitävät kiireisenä.

Suurimmat arkiruuan haasteet liittyvät Teemusta välineisiin.

– Moni pitää leikkaamista ja kuorimista työläänä ja inhottavana. Se voi johtua siitä, että veitset ja leikkuulaudat ovat usein huonoja.

Huippukokki Teemu Laurell panee perinneannoksen uusiksi – katso resepti!

– Hyvän kokkiveitsen lisäksi suosittelen ehdottomasti hankkimaan myös hyvän kuorimaveitsen, jolloin kuoriminen on mukavampaa.

Mainos
Mainos päättyy
Raumalaissyntyisen kokin lapsuudessa vatsa täyttyi pääasiassa perunasta, kuten Satakunnassa yleensä. – Oli myös makaronilaatikkoa ja jauhelihakastikkeita, hän muistelee.
Raumalaissyntyisen kokin lapsuudessa vatsa täyttyi pääasiassa perunasta, kuten Satakunnassa yleensä. – Oli myös makaronilaatikkoa ja jauhelihakastikkeita, hän muistelee.

– Kotikeittiössä tarvitaan myös tukeva ja tarpeeksi iso puinen leikkuulauta, josta pidetään huolta. Pienempi, muovinen leikkuulautakin on tarpeen.

Keittiömestari Teemu Laurell vinkkaa: Tämä kotiruoka toimii, jos haluaa hemmotella treffikumppania

Ideoiden haaliminen keittiöön onnistuu Teemun mielestä parhaiten reissaamalla.

– Olen menossa yhtiökumppaneiden kanssa ruokamatkalle Tukholmaan. Siellä riittää loistavia ravintoloita.

– Ruokaa ulkomailla maistettuaan ei välttämättä tarvitse kopioida sitä täydellisesti, vaan maistelemalla herätellään luovuutta ja makuhermoja. Maistellessa voi miettiä, miten jotain raaka-ainetta on käytetty tai mitä kaikkea annoksesta löytyy. Siitä voi ottaa hyviä kikkoja omaan arkeen.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan