fbq
Kotimaa
11.05.2021 21:02
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press. Tori.fi
valtteri bottas
Huh, mikä Mersu! Valtteri Bottas myy urheiluautoaan netissä: ”Luovutan sen ostajalle henkilökohtaisesti!”
Kotimaa
11.05.2021 21:02
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press. Tori.fi

Kovana Mersu-miehenä tunnettu formulakuski Valtteri Bottas, 31, on laittanut vauhtihirmunsa myyntiin. Ammattiurheilija pyytää vuoden 2018 metallinhohtoisen sinisestä Mercedes-Benz AMG-GT S Coupé urheiluautostaan 190 000 euroa. Valtteri itse maksoi autosta aikoinaan 230 000 euroa.  

F1-kuski lupaa luovuttaa Mersunsa uudelle omistajalleen henkilökohtaisesti, ja ohjeistaa, kuinka hurjaa menopeliä kohdellaan oikein. Hän on luvannut isännöidä auton ostajalle hauskan perhepäivän nimikkoradallaan Lahdessa. 

Lue myös: Formulakuski rentoutui Monacossa yllättävällä tavalla - Valtteri Bottas hurjasteli kaksipyöräisellä Tiffany-rakkaansa seurassa 

Autoni laitetaan timanttikuntoon, ja luovutan sen henkilökohtaisesti ostajalle. Pakettiin kuuluu myös karting-kokemus kanssani ja huoltokirjan rivejä, joihin liittyy hauskoja tarinoita, Bottas lupaa Tori.fi:n tiedotteessa.

valtteri bottas auto

Tuttu rata 6-vuotiaasta asti

Lahdessa oleva Pippon kartingrata on formulakuskille tuttu, sieltä alkoi hänen innostuksensa autourheilua kohtaan. Valtterin ensimmäinen kosketus autourheiluun oli, kun hän kokeili radalla mikroautoa 6-vuotiaana.

– Ensimmäisen kerran kävin Pippon radalla ollessani 6-vuotias. Huomasimme kyltin, jossa kerrottiin radalla olevasta kilpailusta. Se oli ensikosketukseni autourheiluun, ja radalla hurahtikin sitten koko päivä ihmetellessä menoa ja meininkiä. Nopeasti tämän jälkeen tultiin uudestaan, ja pääsin itse kokeilemaan ajamista. Olin myyty, Bottas muistelee.

Lue myös: Huh, miten hikistä! Vauhtihirmu Valtteri Bottas rehkii kahvakuulan kanssa – katso! 

Pippon radan nimi vaihdettiin Valtteri Bottas Raceparkiksi viime lokakuussa. Nimenmuutos on osa kehittämisprojektia, jolla perinteikkäästä moottoriradasta tehdään uutta vetonaulaa Päijät-Hämeen matkailulle.

Tavoitteena on rakentaa maailman puhtain moottoriurheilukeskus, jonka käyttämä energia tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä mahdollisimman omavaraisesti. Energiankulutus on minimoitu, ja ajokalusto on sähköistetty.

bottas ja lewis
Tallitoverit ruikkivat toistensa päälleen podiumilla Espanjassa. 

Auto kuin salamanisku

Valtterin nyt myymä vauhtikiesi ei ole tehtaalta ostettu vakioajoneuvo, sillä sitä on kustomoitu formulakuskille sopivaksi. 

Lue myös: Hempeilyä ökyjahdilla! Valtteri Bottas nautiskeli Tiffany-rakkaastaan ja Italian auringosta – kuvat urheilijapariskunnan luksuslomalta! 

Tupla-ahdettu nelilitrainen V8-mootti puristaa itsestään irti 522 hevosvoimaa, joten se kulkee kuin rasvattu salama. Menopeli kiihtyy niin rivakalla vauhdilla, että tukkakin voi kadota tyystin. Auto nimittäin liikahtaa pysähdyksistä 100 kilometrin tuntinopeuteen 3,8 sekunnissa. 

mersu
 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »