fbq
Kotimaa
11.09.2021 14:01
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen
Aki Samuli
Herätys aamuyöstä! Tangokuningas Aki Samuli paiskii 250 tuntia töitä kuukaudessa: ”Pitää miettiä, kuka tänään olen”
Kotimaa
11.09.2021 14:01
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen

Kun Aki Samuli, 39, herää maatilaltaan Pukkilassa aamulla klo 4.17, hänellä kestää hetki koota itsensä.

– Pitää miettiä, kuka tänään olen. Minulla on niin monta roolia ja rautaa tulessa, vuoden 2015 tangokuningas sanoo.

– Minun pitää muuten saada herätä epätäsmälliseen aikaan, en tykkää tasaluvuista. Yhtenä aamuna nousen 4.19 ja seuraavana jo 4.03.

Lue myös: Tangokuningas Aki Samulin uusi aluevaltaus: Haluan lehmätohtoriksi!

Aki on yrittäjä, opiskelija, perehdyttäjä, maajussi ja artisti. Ei välttämättä tässä järjestyksessä.

– En ole jäänyt Facebookiin valittamaan koronan viemiä töitä vaan alkanut paiskia kahta kauheammin hommia. En valita, vaikka tunteja kertyy yli 250 kuukaudessa. Tämä on minun valintani, ja olen aina mennyt omia polkujani vähän epänormaaleja reittejä. Menestys on seurannut perässä.

Tuotantoeläinhoitajaksi opiskeleva Aki yleensä painuu aamulla neljäksi tunniksi koulun navetalle, tulee sitten paiskimaan töitä Kuninkaan valtakunnaksi ristitylle maatilalleen, palaa iltapäivällä opetusnavetalle sekä lomittajahommiin, kunnes illalla on vielä omien eläinten toinen ruokinta- ja hoitovuoro edessä. Vapaalle hän pääsee yhdentoista maissa iltayöstä.

– Jatkan laulamista. Musiikki on aina osa minua. Minun ei kuitenkaan tarvitse olla supertähti, Aki miettii tangokuninkaalliskollegoidensa nikkaroiman maitolavan luona Pukkilassa.
– Jatkan laulamista. Musiikki on aina osa minua. Minun ei kuitenkaan tarvitse olla supertähti, Aki miettii tangokuninkaalliskollegoidensa nikkaroiman maitolavan luona Pukkilassa.

Lue myös: Tässä on kuninkaan valtakunta! Kuvat tangokuningas Aki Samulin maatilalta – ”Tarkoitus ei ole tehdä bisnestä!”

Jatkan laulamista

Musiikki on tietysti yhä osa Aki Samulin elämää. Aktiivisen keikkailun hän on jättänyt, mutta erilaiset esiintymispaikat houkuttavat.

– Konsertit, festarit, klubit, tanssilavat… haluan pitää paikat avoinna, Aki sanoo.

– Uusin sinkkuni on enemmän poppia kuin iskelmää. En enää tee cover-biisejä, vaan levytän uutta musiikkia, kuten tämä Mä en ole menossa minnekään -kappale. Jouluna tulee järjestyksessään viides joulusinkku, tällä kertaa Tähti tähdistä kirkkain. Teen niitä kymmenen, jotta voin julkaista albumin.

Aki sai sinkkuihin Taikelta taloudellisen tuen.

– Enempää en ole halunnut hakeakaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »