fbq
Kotimaa
06.09.2021 07:13
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen
Aarne Hartelin
Henkinen kantti ja kestävyys koetuksella! Finlanders-yhtyeen Aarne Hartelin koronapiinasta: Tuli tunne, tarvitseeko minua kukaan
Kotimaa
06.09.2021 07:13
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen

Aarne Hartelin, 59, on Finlandersin alkuperäisjäsen ja on siis soittanut bassoa orkesterissa vuodesta 1984. Nyttemmin hän on yhtyeen pääasiallinen laulusolisti, kun Jussi Lammela perusti oman orkesterinsa pari vuotta sitten.

– Ovathan ajat olleet poikkeuksellisia. Korona aiheutti elämäni pisimmän keikkatauon, kun jouduimme pysymään poissa lavoilta seitsemän kuukautta putkeen.

Lue myös: Finlanders-muusikko hehkuttaa uutta keikkabussia: Kelpaa nauttia vessasta!

Aarne sanoo saaneensa perspektiiviä elämään. Hänellä on kolme kouluikäistä lasta, ja arjen ovat täyttäneet perheen tarpeet.

– Olen tottunut elämään pelimannin elämää. Kun keikkamatkat tyrehtyivät, se teki kipeää. Tuli tunne, tarvitseeko minua kukaan. Henkinen kantti ja kestävyys ovat olleet koetuksella.

Lue myös: Säntäsi ulos pelkissä boksereissa! Finlanders-yhtyeen Aarne Hartelin keikkamatkan kauhunhetkistä: Poliisi kuskasi apteekkiin

Uutta musiikkia tulossa

Aarne iloitsee, että Finlandersin keikkatahti näyttää kuitenkin vuodenvaihteeseen asti hyvältä. Jos rajoituksia ei tule, yhtye saa kiertää taas Suomea liki vanhaan malliin.

– Kunhan yleisöä ei enää peloteltaisi ja tapahtuma-alaa kohdeltaisiin oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, muusikko toivoo.

– Meillä on uutta musiikkia tulossa ja tehtykin jo. Tarkoitus on tämän vuoden puolella julkaista levy. Orkesteri on hyvässä iskussa, ja kokoonpano vakiintunut.

Timo Pelanderin tilalle kitaran varteen tänä syyskesänä tuli nuoremman polven taitaja Juho Jokio, 33. Reeta & Lumo -orkesterissa soittanut leppoisa ja sosiaalinen Juho sopii kuulemma ajatusmaailmaltaan mainiosti Finkkuihin.

Kurkista Finlandersin uuteen keikkabussiin Seiska Klubissa!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »