fbq
Kotimaa
13.08.2021 07:50
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto
matti ja palsanmäet
Heli Palsanmäki kertoo huikean tositarinan kohtaamisestaan Matti Nykäsen kanssa: ”Hän kapsahti kainalooni”
Kotimaa
13.08.2021 07:50
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Aki ja Heli Palsanmäki tunteilivat Matti Nykäsen nimikko musikaalissa. Huutokauppapari seurasi Elämä on laiffii -esitystä nauraen ja välillä silmäkulmia pyyhkien.

– Kyllä Matti Nykästä on ikävä, Hirvaskankaan tv-tähdet sanovat.

Lue myös: Aki ja Heli Palsanmäki muistelevat Nykästä: Matti oli kova fanimme!

Heli Palsanmäki muistelee lämmöllä satunnaista tapaamistaan Matin kanssa jyväskyläläisessä kaupassa.

– Olin hakemassa tulostuspaperia, ja siellä oli Matti markkinaisäntänä töissä. Muistan, kuinka Matti tuli käytävällä vastaan ja huudahti: ”Herranjumala, huutokauppa-Heli!” Hän kapsahti kainalooni ja otimme kännykällä yhteiskuvan, Heli muistelee.

musikaali
Peukkua ja työntöä! Heli antaa Akille vauhtia Matti Nykäsen Saabissa. Tosin kyse ei ole alkuperäisestä Matin menopelistä. – Voisin tämän silti huutokauppaan myyntiin ottaa, Aki sanoo ja alkaa hieroa kauppoja.

– Matti pyysi minua vielä takahuoneeseen kahville, mutta olin jonnekin kiirehtimässä, niin en ehtinyt.

Muistoksi jäi kuitenkin yhteiskuva, jota Aki näyttää nokialaisesta kännykästään. Siinä Heli ja Matti hymyilevät leveästi rinnatusten.

– Mattia on ikävä. Pyysin häntä Suomen Huutokauppakeisarin vieraaksi ja hän lupasikin tulla, mutta ikinä sitä ei ehditty toteuttaa, Aki sanoo.

Edesmenneen mäkilegendan Matti Nykäsen vaiheista kertova Elämä on laiffii -musiikkinäytelmä pyörii Ränssissä elokuun loppuun saakka.

"Matti oli kova fanimme"

– Matti oli meidän ohjelmamme kova fani. Sen hän on kertonut ihan julkisesti ja katseli kuulemma mielellään uusintojakin telkkarista, Aki kertoo.

Asuipa Matti aikoinaan samassa pitäjässä kuin Akikin, sillä mäkisankari pyöritti Uuraisilla 1990-luvun puolivälissä silloisen vaimonsa Sari Paanalan kanssa ravintolaa.

– Näin silloin Matin monta kertaa, ja höpöteltiin monenlaisia juttuja. Kaikkea ei kehtaa paljastaa!

Palsanmäet istahtavat Ränssin kievarin teatterin penkille ja toivovat, että katsojamenestykseksi noussut Elämä on laiffii -esitys on ennakko-odotusten arvoinen.

Lue myös: Eveliina Mäntykangas näyttelee Matti Nykäsestä kertovassa, Elämä on laiffii -kesäteatteriesityksessä: ”Uskon, että iskä on mielissään pilven reunalla”

Video: Matti Nykäsen Elämä on laiffii -musikaalin riemukkaita tunnelmia

palsanmäet
Elämä on laiffii -musiikaali Ränssin kievarissa Jyväskylän Kuikassa pyörii elokuun loppuun asti. Seiska on luonnollisesti esityksen yhteistyökumppani.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »