fbq
harri moisio

Harri Moisio avautuu kohtaamisestaan Anneli Auerin kanssa: ”Varma en ole, onko tätä mielekästä julkaista”

Radio Rockin aamuohjelma Korporaation juontaja Harri Moisio, 50, kertoo kohtaamisestaan Anneli Auerin kanssa.

Turun hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2013 Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen omien lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi hänen ex-miesystävänsä Jens Kukka tuomittiin kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Rikokset tapahtuivat 2007-2008 välillä, eli noin vuosi sen jälkeen, kun Auerin aviomies ja lasten isä Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan. 

IL ja HS: Anneli Auer hakee tuomioidensa purkamista

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jukka S. Lahden surma on edelleen selvittämättä. Aueria epäiltiin aikoinaan miehensä murhasta.

Iltalehti ja Helsingin Sanomat kertoivat tänään perjantaina (24.2.), että että Auerin ja Kukan asianajaja Markku Fredman on jättänyt purkuhakemuksensa Korkeimpaan oikeuteen.

Hakemuksessa ilmenee, että uhrit, eli Auerin lapset, peruvat aiempia puheitaan.

Harri haluaa nyt kertoa kohtaamisestaan Auerin kanssa. Hän mainitsee Instagram-julkaisussaan olevansa hieman epävarma somekirjoituksensa suhteen.

Varma en ole, onko tätä mielekästä julkaista, mutta ajan riento on niin nopeaa, että mennään syvään päätyyn sitten kunnolla. Tuli mitä tuli.

Varovainen radiojuontaja Harri Moisio vei varman päälle pelaamisen äärimmilleen: "Helpottaa se tieto..."

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Harrin muistelee haastatteluaan Auerin kanssa, ja mainitsee saaneensa silloin runsaasti palautetta radiolähetyksestään.

Auer kävi Radio Rockin vieraana 2016. En ole milloinkaan saanut niin paljon palautetta yhtään mistään ammatillisisista tekemisistäni kuin hänen haastattelustaan. Ymmärsin kritiikin silloin ja ymmärrän yhä. Tuomio julmista rikoksista oli saanut lainvoiman ja sellaisiin tekoihin syyllistyneen ihmisen päästäminen ääneen on hyvin kyseenalaista. Olkoonkin, että tuomio oli jo kärsitty.

Haastattelu kuitenkin tehtiin ja podcastista tuli hyvin kuunneltu, vaikka juuri kukaan sitä ei tunnustanut kuunnelleensakaan. Julkisen sanan neuvostoon siitä ei kukaan kuitenkaan valittanut. Hyvä niin, Harri kirjoittaa.

Wau, kuuntelija yllätti! Harri Moisio häkeltyi: "Olen erittäin otettu huomiosta"

Radiojuontajan mukaan hän haluaa vihdoin tuoda esille vanhan haastattelunsa. 

Tänään perjantaina klo 16.49 Helsingin Sanomien julkaistua artikkelinsa tohdin viimein Auerin vierailua omassa somessani markkinoida. Ei ehkä - melkein seitsemän vuoden jälkeenkään - järkevää, sillä mitään tuomiota ei ole peruttu. Vielä.

Mutta: Tehty mikä tehty, nouskoon myrsky, Harri totesi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy