fbq
Hannele Lauri, Vesa-Matti Loiri

Hannele Lauri perustelee, miksi Vesa-Matti Loiri ansaitsee valtiolliset hautajaiset

Viime viikolla 77-vuotiaana kuolleen viihdetaiteilijan Vesa-Matti Loirin pitkäaikainen kollega ja sydänystävä Hannele Lauri, 70, linjaa oman mielipiteensä hetkeäkään miettimättä.

– Minä liittäisin Veskun niiden suurten suomalaisen joukkoon, jotka ovat antaneet meille ajateltavaa ja hauskuuttaneet kansaa vuosikymmenet. Hän tekee sitä vieläkin. Minusta valtiolliset hautajaiset olisi upea kunnianosoitus Veskua kohtaan, Hannele sanoo Seiskalle.

– En toki tiedä, mikä on ollut hänen oma toiveensa viimeisestä leposijasta. Lappiahan hän rakasti, Hannele huokaa.

Hannele arvelee olevansa luonteeltaan yhtä suora kuin mitä Veskukin oli. Kumpikaan ei kaunistellut sanomisiaan, ja ehkä juuri siksi heillä synkkasi.

– Esimerkiksi taivastelin hänelle ollessani siellä Lapin Inarissa, että kamalaa, miten sä voit olla täällä hyttysten joukossa! Vesku vastasi, ettei hän edes ajattele itikoita. Kuittasin, että pakkohan niitä on ajatella, kun ne pistävät koko ajan. Tuolla tavalla me aina toisillemme puhuimme.

– En vieläkään tajua sitä, että Vesku on poissa. Lämmöllä ja rakkaudella häntä muistan. Syvä osanottoni hänen omaisilleen ja ystävilleen.

Vesa-Matti Loiri lavalla