fbq
Hannele Lauri

Hannele Lauri katuu syvästi yhtä asiaa elämässään: "Tunsin olevani asiassa uhri"

Heinäkuussa 70 vuotta täyttänyt näyttelijälegenda Hannele Lauri ura on täynnä upeita hetkiä, mutta aivan kaikesta tähti ei ole kuitenkaan ylpeä.

– Yhtä roolia kyllä kadun yli kaiken. Näin jälkikäteen mietittynä se olisi pitänyt jättää tekemättä. Tunsin olevani asiassa uhri, Hannele paljastaa Seiskalle.
Spede aavisteli flopin?

Ystävykset toistensa tukena: Hannele Laurin ja Tiina Jylhän ystävyyden salaisuus on kunnioitus

Hannele viittaa vuonna 1999 ensi-iltansa saaneeseen Naisen logiikka -elokuvaan, joka perustui Spede Show’ssa esitettyihin Naisen logiikka -sketseihin. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jotenkin tuntuu, että Spede tiesi jo kuvatessamme, että elokuva tulisi floppaamaan. Spede toi kuvaukseen hätäisesti vanhoja sketsejä ja tuntui kun elokuvassa ei olisi ollut juonta ollenkaan. En ole ikinä katsonut elokuvaa, enkä aio katsoa, Hannele kertoo.

Hannele Lauri
Seiska matkusti Hannele Laurin kanssa Latvian Riikaan.

Kaikki alkoi 90-luvun alussa - Hannele Lauri ja Tiina Jylhä ovat olleet sydänystäviä liki 30 vuotta

Naisen logiikka -elokuva jäi Spede Pasanen viimeiseksi ja heikommin menestyneeksi elokuvaksi. 

Aikoinaan elokuvateattereissa sen näki vain parisen sataa katsojaa. Elokuvan tuotannon aikaan mediassa kohistiin kovasti, koska Suomen Elokuvasäätiö oli myöntänyt elokuvalle miljoonatuen lähes kymmenen vuotta ennen elokuvan valmistumista.

Hannele Lauri perustelee, miksi Vesa-Matti Loiri ansaitsee valtiolliset hautajaiset

Koska Spede ei saanut elokuvaa valmiiksi, säätiö alkoi periä tukea takaisin. Elokuvan kuvaukset tehtiin pakon edessä valmiiksi yli kuuden vuoden, jotta Spede ei joutuisi palauttamaan rahoja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Spede Pasanen
Spede Pasanen oli merkittävässä roolissa myös Riitta Väisäsen tv-uralla.

– Spede kielsi meitä menemästä katsomaan sitä. Jälkikäteen olen myös kuullut, että Spede toimitti materiaalin leikkaamattomana eteenpäin. Ikävä, että asia meni näin, mutta tykkäsin joka tapauksessa Spedestä ihmisinä, Hannele kertoo vakavana.

Pertti ”Spede” Pasanen, 71, menehtyi sydänkohtaukseen rakkaan harrastuksen golfin merkeissä Kirkkonummella syyskuussa 2001.