fbq
Hamppumies Timo Haaran piina jatkuu: häätö työhallista ja koti vasaran alle!
Hamppumies Timo Haaran piina jatkuu: häätö työhallista ja koti vasaran alle!

Hamppumies Timo Haaran piina jatkuu: häätö työhallista ja koti vasaran alle!

Jo lähes seitsemän vuoden ajan virkavaltaa vastaan toivottomalta tuntuvaa taistelua käynyt hampunviljelijä Timo Haara, 42, koki äskettäin jälleen uusia taka-iskuja. Nyt hamppumies on saanut häädön kunnan omistamasta entisestä navettarakennuksesta, jota Haara on käyttänyt työhallina muun muassa romuautojen kierrätyksessä.

- Luulin tehneeni yleishyödyllistä työtä keräämällä lähistöltä romuautojen raatoja ja kunnostelemalla niitä täällä huoltorakennuksessa. Mutta kun minuun on lyöty huumekeisarin leima, niin tämäkin työ viedään sen nojalla, hamppumies Haara parahtaa.

Häätöä perustellaan Timo Haaran mukaan sillä, että entinen kivinavetta on sortumaisillaan ja erittäin huonokuntoinen.

- Paskapuhetta. Rakennus on tehty osittain kivestä ja on todella vanttera. Pari kattotuolia pitäisi vaihtaa, minkä olisin valmis tekemään itse. Täällä Keiteleellähän meillä on yksi Euroopan suurimmista kattotuolitehtaista, joten materiaalista ei olisi pulaa, Haara listaa.

Vuonna 2007 öljyhampun viljelyn aloittanut Timo Haara on istunut viljelystensä vuoksi vankilassakin. Hän sai 2009 kahden vuoden tuomio, josta istui puolet. Hänen mukaansa tuomio oli laiton.

- Viljelyksistäni on tehty lukuisia rikostutkintoja, joista useat ovat kaatuneet jo alkuunsa perättöminä. En ole huumeidenviljelijä, vaan haluisin tuottaa hamppua biopolttoaineeksi, öljyksi, kuiduiksi ja elintarvikkeiksi, kuten useissa Euroopan maissa tehdään. Vastustan huumeita kaikissa muodoissa, Haara painottaa.

Uskomaton taistelu: poliisi tuhoaa Timon hamppusadon joka vuosi!

Timo Haara laskee menettäneensä hamppusodassa virkavaltaa vastaan tienestejä ainakin 40 000 euron edestä. Ensimmäisen kerran poliisit iskivät Haaran hamppuviljelmille vuonna 2009. Reilun 1,7 hehtaarin viljelys tuhottiin viimeistä kasvia myöten ja päälle rapsahti rikostutkinta. Lopulta syyttäjä jätti syytteen nostamatta, koska Haaran viljelemä hamppu ei ollut laboratoriokokeiden mukaan soveliasta huumausainekäyttöön.

- Poliisi arvioi silloin takavarikossaan, että kevätsadon katuarvo olisi lähes 86 miljoonaa euroa. Nyt tässä kuitenkin yritetään pärjätä 600 euron kuukausirahalla, jonka saan yhteiskunnalta. Poliisin kirjoissa olen toki miljonääri, Haara hymähtää.

Hamppumiehen vuosien taistelu virkavaltaa vastaan on tempaissut mukaan oikeuden rattaisiin myös Haaran perheen. Hamppumieheltä otettiin vastikään pois vuoden ikäisen tyttärensä tapaamisoikeus.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Sosiaaliviranomaisten mukaan altistan lapsen huumeille, vaikka kasvattamani kannabislaadun THC-pitoisuudet ovat laissa sallittuja ja niitä ei lueta huumekasveiksi, hamppumies jatkaa.

- Ja juuri äskettäin sain kuulla, että tämä kotinani toimiva vanha paloasema on laitettu vasaran alle, eli telttaostoksille tästä on suunnattava, keiteleen hamppumies parahtaa.

Hän ei silti anna periksi.

- Hampun viljelyä en kuitenkaan aio lopettaa, Haara vannoo.

Viimeisin käänne Timo Haaran hampputaistelussa syntyi sen jälkeen, kun Seiska teki reportaasin hamppumiehestä numeroon 48/14. Kahden aukeaman jutussa hamppumies esitteli yhdessä kuvassa kylpyhuoneessa kasvavattamiaan kannabiskasvejaan.

- Tämän lajikkeen THC-pitoisuus ei täytä huumausainerikoksen määreitä, mutta vankilaanhan tästä taas joutuu, Haara kertoili kuvatekstissä.

Jutun ilmestymisen jälkeen kasveista kiinnostui myös Itä-Suomen poliisilaitos.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- He aikovat selvittää kuulemma asian perin pohjin, eli ovat tulossa kohta kotiini, joka sekin on lähdössä hampun vuoksi, Haara kiteyttää.

Poliisin tuoreesta kiinnostumisesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Juttua päivitetty 15.12. klo 15:10: Kuva vaihdettu.