Ensimmäinen DNA-olut luotu: vastaa täydellisesti kunkin juojan makumieltymyksiin!
Juojansa DNA:n perusteella luotu olut on täällä.
Meantime Brewery -panimon olut valmistetaan pian kunkin henkilön DNA:n perusteella, jotta se varmasti olisi juojansa makumieltymysten mukainen.
Viime syksynä panimomestari Ciaran Giblin haki DNA-analyysin omasta perimästään. Erityistä huomiota kiinnitettiin TAS2R-reseptoreihin, jotka sanelevat yksilön mieltymyksen kitkeriä tai makeita makuja kohtaan. Kävi ilmi, että Ciaran on geneettisesti ohjelmoitu nauttimaan kitkeristä mauista.
Näin syntyi Double Helix, joka on panimon katkera IPA-olut.
– On ollut paljon puhetta mahdollisuuksista, joita geneettisellä testauksella voisi olla siihen, mitä kulutamme, mutta ajattelin, että paras tapa testata teoriaa, on kokeilla sitä käytännössä, Ciaran selittää:
– Double Helix oli kehitetty sopivaksi yhden henkilön erityisiin makumieltymyksiin sopivaksi, eli minun.
Onnistuneen kokeilun seurauksena myös panimon asiakkaat saanevat tulevaisuudessa nauttia heitä varten geneettisesti suunnitellusta oluesta.
Lähde: Mirror