fbq
Kotimaa
14.09.2021 12:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Kaija Koo.
Elämäkerran shokkipaljastus: Kaija Koon aviomies ja hittinikkari Markku Impiö ryyppäsi itsensä luurangonlaihaksi – joutui myös kolmesti sairaalaan
Kotimaa
14.09.2021 12:32
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Suosikkilaulaja Kaija Koo, oikealta nimeltään Kaija Kokkola, vietti viime perjantaina 59-vuotissyntymäpäiviään. Sen kunniaksi kansan rakastamalta artistilta ilmestyi Jouni K. Kemppaisen kirjoittama elämäkerta Kaija Koo – Taipumaton (WSOY).

Lue myös: Poikkeuksellisen rehellinen elämäkerta! Kaija Koo esiintyi suomalaisten suosikkimakeinen peräsuolessaan – pyysi bändikavereitaan tekemään samoin

Lähemmäs 400-sivuinen järkäle käsittelee Kaijan värikästä elämää mitään kaunistelematta. Teoksen kenties mielenkiintoisin paljastus on Kaijan pitkäaikaisen puolison ja hittinikkarin Markku Impiön alkoholismi.

Pariskunnan lähes 20-vuotinen avioliitto päättyi vuonna 2006 Kaijan aloitteesta, kun tämä sai lopulta tarpeekseen Markun juomisesta.

Markku Impiö ja Kaija Koo viihtyivät yhdessä yli 21 vuotta. Myös timanttisena työparina tunnettu kaksikko erosi Markun juomisen takia.
Kaija Koo ja Markku Impiö viihtyivät yhdessä yli 21 vuotta. Myös timanttisena työparina tunnettu kaksikko erosi Markun juomisen takia. Kuva vuodelta 1993.

Aviomies päätyi sairaalaan

Tuoreen elämäkerran mukaan Markun ryyppääminen yltyi vuosien saatossa niin rajuksi, että tämä kuihtui luurangonlaihaksi. Markun kerrotaan myös menettäneen väliaikaisesti kävelykykynsä juomisen vuoksi ja joutuneen peräti kolmesti sairaalahoitoon alkoholiongelmansa vuoksi.

Juominen karkasi yhä useammin Markulta käsistä. Se myös sai hänet käyttäytymään eri tavalla kuin aiemmin. Markusta tuli humalassa pistävän ilkeä, toksinen elvis, kuten eräs Kaijan ystävä on myöhemmin kuvaillut, kirjassa kerrotaan.

Lue myös: Kermaleivoksia ja kuumia suudelmia! Kaija Koo avoimesti yhdessä naimisissa olevan liikemiehen kanssa – katso paljonkertovat paparazzikuvat!

– Olen vihdoin valmis jakamaan selviytymistarinani suomalaisille. Turha tehdä mitään, jos sitä ei tee kunnolla ja rohkeasti. Toivon, että tämä kirja antaa ihmisille toivoa ja voimaa niin kuin musiikkinikin. Tämä kirja täydentää laulujeni merkityksen, Kaija Koo keommentoi WSOY:n tiedotteessa.

Yli puoli miljoonaa albumia myynyt Kaija Koo on voittanut ainoana artistina kolme kertaa Vuoden naissolistille myönnettävän Emma-palkinnon.

Kursivoidut kohdat ovat otteita Jouni K. Kemppaisen kirjasta Kaija Koo – Taipumaton (WSOY 2021)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »