fbq
hannele lauri

"Ei kai se lapsi nyt vain kuole" − Hannele Lauri avautuu synnytyksestään podcastissa

Näyttelijä Hannele Laurin, 70, kertoo Yle Areenan Synnytystarinoita-podcastissa ensimmäisen lapsensa maailmaan tulosta, joka ei sujunut täysin ongelmitta. 

Hannele Lauri sauhutteli terassilla – kuva

Hannele kertoo, että hänen raskausaikansa oli mennyt hyvin ja synnytys alkoi normaalisti. 

- Supistuksia tulee ja välillä kiroillaan. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Silmänräpäyksessä tilanne kääntyi kirjaimellisesti päälaelleen, kun vauva käänsi ja pyöräytti päänsä ylöspäin kesken supistuksen. 

- Siitä eteenpäin synnytyssali oli täynnä pihtejä ja ei saa ponnistaa, ei saa ponnistaa -käskyä. Siinä vaiheessa alkoi hermostuttaa, vaikka se ei varmaan näkynyt minusta. Mietin, että ei kai se lapsi nyt vain kuole. 

Pian lääkäri kutsui anestesialääkärin paikalle ja Hannele kuljetettiin leikkaussaliin. Kun hänet siirrettiin pois sängyltä, näyttelijä huomasi paikallaan suuren lammikon verta. 

- Mietin vain, että apua, vaikka ei siinä liikoja kerennyt miettiä. Olin kuitenkin kamalan luottavainen, että sanoishan ne, jos vauva olisi kuolemassa. 

Leikkauksen jälkeen Hannelelle kerrottiin, että häneltä oli auennut kaksi isoa suonta, minkä takia vuoto oli ollut runsasta. 

Vastasyntyneellä Sami-vauvalla oli isot siteet päässään, sillä pihdit olivat aiheuttaneet ruhjeita. Muuten lapsi oli terve. 

Hannele sanoo, ettei ole jäänyt pohtimaan kauhukuvaa verilammikosta. Hän kävi tapahtumat läpi silloisen kumppaninsa kanssa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Olihan se aikamoinen kokemus nähdä sellainen määrä verta ja tietää, että se on valunut susta itsestäsi.  

Ystävykset toistensa tukena: Hannele Laurin ja Tiina Jylhän ystävyyden salaisuus on kunnioitus

Hannelella on Samin lisäksi toinen poika nimeltä Tomi

Hannele Lauri katuu syvästi yhtä asiaa elämässään: "Tunsin olevani asiassa uhri"