fbq
Delta palautti samaa sukupuolta olevien seksikohtaukset lennoilleen.

Delta Airlines laittoi homofobialle pisteen - Elton Johnin elämästä kertova Rocketman-elokuva saa pyöriä lennoilla ilman sensuuria

Delta Airlines on vihdoin taipunut kritiikin edessä ja ilmoittanut palauttavansa samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset seksikohtaukset ruutuihin lennoillaan. Kaikki sai alkunsa aiemmin tänä syksynä, kun Olivia Wilde tulistui lentoyhtiölle, joka esitti sensuroitua versiota hänen elokuvastaan, Booksmart

Wilde otti lokakuussa osaa fanien Twitter-keskusteluun, jossa ihmeteltiin, miksi naisten välinen seksikohtaus oli leikattu pois elokuvan Deltan lennoilla esitettävästä versiosta. Muokatussa versiossa myös sanat “emätin” ja “sukuelimet” oli poistettu, mutta esimerkiksi kiroiluun ei oltu puututtu. 

Wilde sanoi tarkastelleensa lentoyhtiön käytäntöjä.

- Kävi ilmi, että jotkut lentoyhtiöt tekevät yhteistyötä kolmannen osapuolen kanssa, joka editoi elokuvat sen perusteella, mitä se pitää sopimattomana. Mikä meidän tapauksessamme tarkoittaa naisten seksuaalisuutta?

Wilden mukaan oli pettymys huomata että naisten välinen seksikohtaus oli jätetty pois elokuvasta, vaikka se ei sisältänyt lainkaan alastomuutta ja sisältää "päähenkilön kannalta olennaisen juonenkäänteen".

-  Millaisen viestin tämä välittää katsojille ja etenkin naisille? Että heidän kehonsa ovat säädyttömiä? Että heidän seksuaalisuutensa on häpeällistä? Kehotan kaikkia lentoyhtiöitä, etenkin niitä, jotka ovat ottaneet syrjimättömyyden asiakseen, lopettamaan yhteistyön tämän kolmannen osapuolen kanssa.

Delta on sittemmin ilmoittanut, että se aikoo palauttaa seksikohtaukset Booksmart-elokuvaan, sekä Elton Johnista kertovaan Rocketmaniin, josta niin ikään oli karsittu samaa sukupuolta edustavien hahmojen intiimejä kohtauksia. 

- Otamme heti käyttöön uudet käytännöt koskien Deltan lentojen aikana järjestetyn viihteen sisällön hallintaa. Usein studiot tarjoavat kahta videota, alkuperäistä teatteriversiota sekä leikattua versiota. Olimme valinneet muokatun version ja nyt ymmärrämme, että periaatteisiimme sopivaa sisältöä on poistettu tarpeettomasti molemmista elokuvista. Pyrimme varmistamaan, ettei tämä toistu, yritys kommentoi. 

Lähde: New York Post