fbq
Kotimaa
30.10.2021 18:32
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Danny, Ilkka Lipsanen
Dannyn tukkamysteeri! Paljastaa kirjassa syyn ikuiselle hiusmallilleen: taustalla pelko
Kotimaa
30.10.2021 18:32
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Torstaina (28.10) julkaistiin Pirjo Kemppisen kirjoittama Tuntematon Danny -kirja (Otava), joka pureutuu Ilkka "Danny" Lipsasen, 79, elämäntarinaan.

Kirjassa Danny valottaa syitä sille, miksi hänen hiustyylinsä pysyy aina samanlaisena. Danny kommentoi tukkatyyliään vastikään Seiskalle. Musiikkineuvos totesi, että yksi syy tukkamallin samana pitämiseen on se, että laulaja piilottelee korviaan. Ilkka Vainio on jopa tehnyt Dannyn korvista laulun, jonka kertosäkeessä ihmetellään, missä Dannyn korvat ovat.

– Olen hyvin ylpeä, että pystyn peittämään ne, Danny sanoo.

Lue myös: Miksi Dannyn tukkatyyli ei muutu koskaan? Musiikkineuvos paljastaa erikoisen syyn

Kirjassa Danny kuitenkin kertoo, että syy pitkän tukan vaalimiseen löytyy nuoruuden ikävästä muistosta. Danny koki nuorena pelkoa kaljuuntumisesta.

"Kun Danny oli 16-vuotias, häneltä alkoi lähteä hiuksia paksuina tuppoina. Katoa kesti vuoden eikä syy koskaan selvinnyt. Kun tukka tuuheni ennalleen, sillä oli Dannylle aiempaa suurempi merkitys. Toinen – ehkä tärkein – vaikuttava tekijä on se, että Dannyn ikäpolvelle pitkät hiukset olivat eräänlainen vapauden symboli."

Danny, Ilkka Lipsanen
Kirjasta selviää, että yksi Dannyn lempinimistä on Tikru.

- Danny ei ole luopunut yli korvien ulottuvista hiuksista vieläkään. Ne ovat hänelle merkki siitä, että henkinen vapaus on edelleen tallella.

Kirjassa stylisti Outi Broux kertoo värjäävänsä toisinaan Dannyn vaaleisiin kutreihin tummia raitoja korjatakseen auringon kuontaloon tekemiä tuhoja. Siitä on syntynyt lempinimi Tikru, jolla Outi kutsuu Dannya.

- Danny on kuin iso vahva tiikeri. Kun tiikeri on liikaa auringossa, siltä lähtevät raidat. Jotta hän ei olisi pelkkä kissimirri, minä palautan hänen tiikeriytensä, Outi sanoo.

Videolla Danny kertoo hiustenhoitorutiineistaan:

Kursivoidut kohdat ovat otteita Tuntematon Danny -kirjasta (Otava).

Tilaa Seiskan uutiskirje! »