Cheek Jare Tiihonen

Cheek lopetti piileskelyn: Jare Tiihonen paukautti viimein suorat sanat kipeästä aiheesta - "Miten näin voi olla?"

Kotimaa | 10.06.2021 22:25

Uransa vuonna 2018 lopettanut megasuosittu räppäri Cheek eli Jare Tiihonen nousi torstaina pitkästä aikaa julkisuuteen, kun hän pamautti Twitterissä julki suorasukaisen tekstin nykytilanteesta suomalaisella kulttuurikentällä.

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on ollut valtavissa ongelmissa koko korona-ajan, ja useista hätähuudoista huolimatta hallitus ei ole reagoinut tilanteeseen kulttuurialan toivomalla tavalla.

Useat julkisuuden henkilöt ovat osoittaneet mieltään asiasta ja viimeksi viime viikolla eduskuntatalon järjestetty Mitta on täysi -mielenilmaus pyrki tuomaan esiin luoville aloille koitunutta kriisiä koronavuoden aikana. Siitä huolimatta moni on odottanut maamme vaikutusvaltaisimpien taiteilijoiden esiintuloa julkisuudessa.

Lue myös: Cheek teki yli 300 000 euron voiton! Myyty miljoonakoti tunnettiin bilepyhättönä

Torstaina viimein tapahtui monien odottama ulostulo, kun julkisuudesta uransa jälkeen vetäytynyt Jare Tiihonen astui esiin ja avasi sanaisen arkkunsa.

- Viimeisen 15 kuukauden ajan tapahtuma- ja ravintola-ala on pyytänyt apua ihmisiltä, jotka on valittu kansaa edustamaan. Nämä kansalaiset ovat tunteneet, että heitä ei kuunnella ja heidän yhteydenottonsa ovat kaikuneet kuuroille korville. Miten näin voi olla? Tiihonen aloitti kolmiosaisen twiittinsä.

"On aika vaikuttaa"

Sen jälkeen ex-räppäri teroitti kielenkantojaan entisestään ja osoitti kuuluvaa kritiikkiä hallitusta ja sen ministereitä kohtaan. Hän kehottikin kansalaisia miettimään viisaasti tulevissa kuntavaaleissa.

- Julkeinta on se, että kymmenet tuhannet kansalaiset ovat polvillaan ja vastuuministerit ylimielisesti ignooraavat nämä ihmiset ja heidän edustajansa kerta toisensa jälkeen. He keskittyvät kiilusilmäisesti ajamaan omaa agendaansa omassa kuplassaan. Nyt on kunnallisvaalien aika, Tiihonen kirjoitti ja jatkoi:

- On aika vaikuttaa. Vaikka näissä vaaleissa ei ihmisiä Arkadianmäella pystykään vaihtamaan, ehdotan harkitsemaan tarkasti äänestämääsi puoluetta varsinkin jos olet edellä mainittujen alojen edustaja tai välität kulttuurista.

Lue myös: Cheekin uran loppuminen näkyy: Jare Tiihosen tienestit putosivat - silti yhä aivan kammottavat tulot!

Nähtäväksi jää, reagoiko Sanna Marinin johtama hallitus millään tavalla Suomen vaikutusvaltaisimman räppärin ulostuloon.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!