fbq
Granlundit & Joel Hokka.

Blind Channelin Joel Hokka, 29, pelasi samassa joukkueessa Granlundien lätkäveljesten kanssa – ”Rämpytys ja kaljanjuonti alkoi kiinnostaa enemmän”

Oululaisyhtye Blind Channel aloittaa torstaina (2.3.) massiivisen maailmankiertueensa. Omien sanojensa mukaan väkivaltapoppia purkittava poppoo heittää tänä vuonna 103 keikkaa, joista vain seitsemän kotimaan kamaralla.

Blind Channelin keikka Tavastialla:

Kun keikkatahti on kova, myös keikkakunnon on oltava kohdallaan. Blind Channelin nokkamiehet, solistit Joel Hokka ja Niko Moilanen paljastavat Seiskalle kuntoilevansa ”säännöllisen epäsäännöllisesti” jotta jaksavat riehua lavalla.

– Reilun tunnin keikalla palaa sellaiset 1000 kilokaloria. Kiertueen lähestyessä on pakko kuntoilla että jaksaa. Jos lavalle menisi ihan kuiviltaan, varmaan sydän pysähtyisi, Niko, 28, nauraa.

– Itse käyn lätkätaustani vuoksi paljon ulkojäillä pelaamassa. Aerobinen kunto pitää yrittää pitää hyvänä. Tämä on niin hullua hommaa, että ilman liikuntaa hajoaa nopeasti pää ja kroppa, Joel, 29, komppaa.

Blind Channel hämmästyi Hollywoodissa – tunnetussa julkkisbaarissa kajahti huuto selvällä suomella: ”Mitä v****a”

Blind Channelin keikoilla piisaa niin sanotusti menoa ja meininkiä.
Väkivaltapoppia soittavan Blind Channelin keikoilla piisaa niin sanotusti menoa ja meininkiä.

Lätkätaustasta kysyttäessä Joel kertoo pelanneensa juniorina Oulun seudun paikallisseuroissa, Oulunsalon Laser HT:ssä ja Kempeleen Kiekko-Ketuissa. Varsinkin ensiksi mainitussa rinnalla pelasi pari nimekästä kiekkoilijaa.

– Silloin aikoinaan tuli tosiaan pelattua Markus ja Mikael Granlundin kanssa. Tästä alkaa jo olla aikaa sen 20 vuotta, mutta pelasin kuitenkin! Saatte tästä hyvän otsikon, Joel hekottelee Seiskalle.

Blind Channel -rokkarit Joel Hokka ja Niko Moilanen keikka-arjesta: Kikkelit pestään huoltoaseman lavuaarissa

Pitkänhuiskea Joel viiletti junnujoukkueissa niin puolustajana kuin laitahyökkääjänäkin. Luistimet hän muistelee lyöneensä naulaan 12-vuotiaana.

Nashville Predatorsin NHL-tähti Mikael Granlund viiletti juniorina samassa joukkueessa Joel Hokan kanssa.
Nashville Predatorsin NHL-tähti Mikael Granlund viiletti juniorina samassa joukkueessa Joel Hokan kanssa.

– Lätkästä tuli enemmänkin harrastus, mutta käyn kyllä edelleen ulkojäillä pelaamassa. Sen jälkeen kun lopetin, niin kitaran rämpytys ja kaljanjuonti alkoivat kiinnostaa enemmän.

Lahdessa syksyllä 1993 syntynyt mutta kiekko-oppinsa Oulunsalossa saanut Joel on samaa ikäluokkaa Markus Granlundin kanssa. Mikael on vuotta vanhempi, mutta kumpikin kiekkotähti oli Joelille tuttu alakoulusta.

Kävikö siinä niin, että keskikalja ja rock’n’roll pelastivat sinut NHL:ltä?

– Olimme vielä yläasteellakin samaan aikaan, mutta sitten ajauduimme eri porukoihin. Minusta tuli tällainen pitkätukkainen hippi ja he olivat sellaisia cooleja jäkäreitä.

Niko Moilanen ja Joel Hokka suuntaavat Blind Channelin kanssa maailmankiertueelle.
Niko Moilanen ja Joel Hokka suuntaavat Blind Channelin kanssa maailmankiertueelle.

– Voisi sen niinkin sanoa! Tosin ollaan me tavallaan taalaliigaan menossa, kun kierrämme bändin kanssa Amerikassa. Sanotaan näin, että Blind Channelilla on todella kova hinku musiikkimaailman änäriin, Joel naurahtaa.

Närästyksen kourissa kahden tunnin yöunilla! Blind Channel tuntee rokkielämän karun glamourin