fbq
Anne Kukkohovi ja Pauliina Laitinen

Bikinikuvat seksuaalista häirintää? Anne Kukkohovi ja Pauliina Laitinen iskivät päätoimittajalle antaumuksella takaisin uusilla poseerauksilla - "Ei saamari, taas tissivakoja"

Sanomalehti Keskisuomalainen julkaisi juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina (26.6.) päätoimittaja Pekka Mervolan mielipidekirjoituksen, jossa Mervola pohti monin tavoin ja esimerkein, ovatko suomalaisten julkkisnaisten juhannuksena julkaisemat kuvat seksuaalista häirintää.

Mervola nosti esimerkeiksi taideasiantuntija Pauliina Laitisen, ex-huippumalli ja juontaja Anne Kukkohovin sekä mentalisti-taikuri Noora Karman tuoreehkot Instagram-kuvat, joissa naiset poseeraavat helteisissä tunnelmissa.

- Yllä olevat kuvat ovat osin roiseja, mutta tarkoitushan tietenkin on, että katsoja aina katsoo vain kohdetta silmiin. Muualle vilkuilu on asiatonta käytöstä ja huonotapaisuutta. Kuvat edustavat tyylilajia, jossa kohdetta on kuvattu yläviistosta alaspäin, jolloin katse jatkaisi kuin luonnostaan kasvoista alaspäin, Mervola kirjoittaa ja jatkaa myöhemmin:

- Kuvat kertovat myös kuvien kohteista ja pukeutuminen kertoo myös pukeutujasta. Ja joskus ne kertovat vain huonoa. Ja kertovat kyseisten ihmisten käytöstavoista. Mielenkiintoinen kysymys on, että milloin toisen ihmisen pukeutuminen voi alkaa olla häirintää tai seksuaalista häirintää, Keskisuomalaisen päätoimittaja pohtii.

Vau! Pariisiin karannut Anne Kukkohovi sensuelleissa sänkykuvissa - jotain unohtui: "Kivat posket"

Nämä kuvat Mervola nosti esiin kirjoituksessaan:

Mervolan kirjoitus aiheutti melkoisen somejupakan esimerkiksi Twitterissä ja Facebookissa, ja Mervolan mielipidettä on arvosteltu kovin sanoin.

Myös kirjoituksessa mainitut julkkisnaiset ottivat julkisesti kantaa Mervolan mielipiteeseen. Iltalehden tavoittama Anne Kukkohovi piti tapausta "älyttömänä"

- Pitääpä ottaa toinen lisää, niin oikein ärsyttää. Älytöntä! Miksi en saa olla uimapuvussa omalla pihallani, Kukkohovi sanoi IL:lle.

Ja niin kävikin. Kukkohovi julkaisi maanantaina alkuillasta sekä Twitterissä että Instagramissa hehkeän kuvan itsestään värikkäissä bikineissä aurinkoa ottamassa.

- Pahoittelut häiriöstä, Anne piikitteli Twitterissä.

Instagramissa samaisen kuvan oheen Anne oli muotoillut toisenlaisen kuvatekstin. Kuvan hashtag-tunnisteissa olivat vapaasti suomennettuna sanat: #pidennetty #juhannus #anteeksienpyydäanteeksi ja #eläjaannaelää.

Hehkeä kesäkaunotar Anne Kukkohovi, 51, säväyttävässä bikinikuvassa: "Meinas sydän pysähtyä!"

Anne molempiin päivityksiinsä runsaasti ihastelevia kommentteja sekä tukea Mervola-kohuun liittyen. Osa jopa intoutui hieman hassuttelemaan aiheella.

- Ei saamari, taas tissivakoja, kirjoitti yksi.

- Kovasti häiriinnytty, twiittasi toinen, jolle Kukkohovi pahoitteli humoristisesti.

Keskisuomalaisen Mervolan sanoin olet liian hottis! kirjoitti yksi Instagramissa.

Myös Pauliina Laitinen innostui piikittelemään Mervolalle ja Keskisuomalaiselle omassa Instagram-päivityksessään.

Kuvassa Pauliina poseeraa autossa tiukasti takki yllään.

Ulkona on 30 astetta lämmintä. Laitoin kuitenkin takin päälle, ettei Keskisuomalaista ala ahdistamaan. Ihanaa uutta helleviikkoa kaikille. Itselläni oli tänään artikkelin kirjoituspäivä ja nyt takaisin lomalle, Pauliina kirjoitti kirpeästi.

Pauliina Laitinen kuvailee hoitokodissa asuvaa äitiään enkeliksi - "Minulla on kauhea ikävä"

Noora Karma puolestaan jakoi Mervolan kirjoitusta ihmetteleviä videotarinoita omassa Instagram-tarinassaan. Hän ei kuitenkaan ole omaa mielipidettään vielä toistaiseksi kohusta antanut.

Mitä tapahtui Noora Karmalle? Julkaisi bikinikuvan Espanjasta - yksi asia herätti huolen