Senay Coco

Arman Alizadin Senay-rakas pakeni kuusivuotiaana Suomeen: Sotilaat osoittivat minua kiväärillä!

Kotimaa | 02.07.2021 07:11

Tv-tähti Arman Alizadin, 50, puoliso, meikkitaiteilija Senay Coco, 34, pakeni kuusivuotiaana perheineen Kosovosta Suomeen vuonna 1992. Jugoslavian hajoamissodat olivat tehneet elämästä kotikylässä mahdotonta.

– Vähän ennen lähtöämme istuin isäni kyydissä pakettiautossa. Matkanteon pysäytti joukko kommandopipoisia miehiä, jotka kantoivat isoja kiväärejä, Senay kertoo.

– Isä huusi miehille: ”Älkää osoittako lastani kiväärillä!” Miehet tarkistivat auton ja isäni henkilökortin, mutta saimme onneksi jatkaa matkaa. Jos en olisi ollut mukana, isäni olisi varmasti pidätetty, koska hän ei ollut serbi.

Senayn mukaan Kosovo oli käynyt todella vaaralliseksi, kun perhe muutti Suomeen.
Senayn mukaan Kosovo oli käynyt todella vaaralliseksi, kun perhe muutti Suomeen.

Lue myös: Arman Alizadin ja Senay-puolison avoin rakkaushaastattelu Seiskassa: Kiki-vauva yhdisti perheemme!

Pakomatka bussilla Suomeen kesti peräti kolme viikkoa.

– Tänne päästyämme kotiuduimme nopeasti. Vanhempani ajattelivat, että ei saa uhriutua. He alkoivat heti tehdä töitä ja opetella kieltä.

Muoti on ollut Senayn intohimo pikkutytöstä lähtien, ja siitä tuli myös hänen ammattinsa. Hän on tehnyt näyttävän uran niin maskeeraajana kuin stylistinä ja työskennellen esimerkiksi Italian Voguelle sekä Vanity Fairille. Suomessa hänet tunnetaan yhteistyöstä monien eturivin artistien kanssa.

Senay on yksi Suomen arvostetuimmista maskeeraajista ja stylististeistä. Hän on tehnyt runsaasti töitä esimerkiksi musiikkivideoiden parissa.
Senay on yksi Suomen arvostetuimmista maskeeraajista ja stylististeistä. Hän on tehnyt runsaasti töitä esimerkiksi musiikkivideoiden parissa.

Lue myös: Erakkoelämän hylännyt Arman Alizad perusti uusioperheen Senay-rakkaansa kanssa: ”Olemme todella onnellisia, että saimme tämän toimimaan!”

Vaikka Senay on saavuttanut paljon, hänellä on edelleen myös ammatillisia unelmia.

– Haluaisin perustaa oman kauneushoitolan. En osannut kuitenkaan odottaa, että elämäni mullistuisi tällä tavalla Armanin ja Kikin myötä. Nyt pitää odottaa hetki, että pääsen etenemään unelman kanssa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto ja Senayn albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!