fbq
Kotimaa
24.11.2021 10:31
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
Alma Hätönen
Anna: Alma Hätönen eli köyhyydessä lapsena: ei lämmintä vettä, lainasi rahaa kenkiin
Kotimaa
24.11.2021 10:31
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Radioaalloilta sekä Big Brother Suomi -ohjelmasta tuttu juontaja Alma Hätönen, 31, muistelee tuoreessa Anna-lehdessä lapsuudenperheensä köyhyyttä.

Alma vietti varhaislapsuutensa Jouensuussa ja Outokummussa. Tuolloin hänen vanhempansa elivät vielä varakasta elämää pyörittäen hotellia ja lääkärikeskusta. Alma kertoo, että hänen vanhemmat siskonsa muistavat lomamatkan Floridan Disney Worldiin. Alman lapsuudessa moiseen ei enää ollut varaa, sillä 1990-luvun lama pudotti perheen köyhyyteen.

Alma kertoo, että vanhemmilla riitti töitä, mutta perheen elintaso putosi.

- Ruokaostokset tehtiin tilille, ja joskus ei ollut edes lämmintä vettä. Viisitoistavuotiaana muistan pyytäneeni isältä rahaa lainaksi uusia talvikenkiä varten. En osannut kaivata vauraampaa elämää, koska minulla ei ollut sellaisesta kokemusta, Alma kertoo.

Lue myös: Alma Hätönen muutti rohkeasti tyyliään, seuraajat ihastuivat heti: ”Täs kävi sillai hassusti…”

Lapsuuden varattomuus on jättänyt Almaan jäljen.

- Avopuolisoni Jaakon mukaan olen edelleen ’low maintenance’ -tyyppi eli vähään tyytyväinen. Onnellisimmillani olen Jaakon suvun Lapin-mökillä, jossa asioidaan ulkohuussissa, Alma kertoo.

Alma on muuttanut elämänsä aikana 12 kertaa. Hän haaveilee juurtuvansa Karjalohjalle. Alma osti sieltä viime talvena tontin. Tarkoitus on rakentaa tontille mökki, josta tulisi Alman ja läheistensä yhteinen ajanviettopaikka.

Alma irtisanoutui juontajantyöstään Hitmix-kanavalla lokakuussa. Sovittujen tv-töiden jälkeen kalenteri on tyhjä.

- Olen varautunut siihen, että rakentamista pitää ehkä lykätä, jos ensi keväänä ei ilmaannu kiinnostavia töitä. Suunnittelussa otin huomioon myös sen, että talo on helppo myydä, jos taloudellinen tilanteeni joskus myöhemmin muuttuu.

Videolla Alma Hätönen esittelee Big Brother -taloa:

Tilaa Seiskan uutiskirje! »