fbq
Andy McCoy

Andy McCoyn ulosottopiina hellittää - sai valtiolta suuren korona-apurahan

Taiteen edistämiskeskus (Taike) jakoi yhteensä 1 189 eri taiteilijalle puolivuotisia korona-apurahoja. Tuki on suuruudeltaan 12 000 euroa.

Taiken mukaan apurahat on tarkoitettu koronapandemian jälkeiseen aikaan tähtäävän työskentelyyn. Hakemuksia tuli yhteensä 6 745.

Korona-apurahoja jaettiin yhteensä yli 14,2 miljoonalla eurolla. Rahat ovat peräisin eduskunnan viime vuonna osoittamaan lisätalousarvion määrärahaan.

Muistatko? Kiira Korpi seurusteli venäläisen oligarkin kanssa: Matkusti yksityiskoneella, sai lahja-Audin – isä-Raunolta tyhjentävä kommentti

Hakijoiden joukossa oli runsaasti hyvinkin tunnettuja artisteja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Rahaa saivat muun muassa JVG-yhtyeen Ville Galle, laulaja Saara Aalto, rokkari Jouni Hynynen, Egotripin Mikki Kauste, Kwan-yhtyeestä tuttu Mariko Pajalahti, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta ja CMX-yhtyeestä tuttu muusikko-kirjailija AW Yrjänä.

Andy McCoy
Andy McCoy sai myös 12 000 euron apurahan Taiteen edistämiskeskukselta.

Nimien joukossa olivat myös esimerkiksi muusikko-kirjailija Terhi Kokkonen, Aikakone-tähti Sani, laulaja Niina Tapio, tangokuningas Kyösti Mäkimattila, laulaja-näyttelijä Veeti Kallio ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen jäsenet.

Yllätyskäänne! Janni Hussin ja Joel Harkimon luksuslukaaliin tulee merkittävä muutos – tästä on kyse

Nimien joukosta erottui myös Antti Hulkko eli Hanoi Rocks -legenda Andy McCoy. Hänet oli merkitty listalla monitaide-kategorian alle, ei siis muusikoksi.

Raha on varmasti Andylle tervetullutta, sillä hän on paininut talousongelmien kanssa viime vuosina.

Andy McCoyn huono onni jatkuu: rokkikukolla tuoreita ulosottomerkintöjä!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Toisin oli vuonna 1985, kun kitaristisuuruus lausui legendaariset sanat A-studion haastattelussa. 

- Mulla on täällä lompakossa kolkyt tonnii. Jos mä löydän jotain mistä mä diggaan, niin mä ostan sen, Andy lausui ja esitteli samalla seteleitään.

Haastattelun voit katsoa tästä linkistä.