fbq
Rikkaat ja rahattomat

Rikkaat ja rahattomat: Taikuri Aatu Itkonen yöpyy 19-vuotiaan Kiran luona - syyllistää emäntäänsä kameroille märästä unohduksesta

Nelosen suositussa Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa Aatu Itkonen esittelee tällä viikolla kulutustottumuksiaan. Hän työskentelee taikurina Tampereella.

Aatu kertoo jaksossa käyttävänsä elämiseen yli 800 euroa viikossa. Aatu, 19, vaihtaa tämän viikon jaksossa elämäänsä Kiran, 19, kanssa, joka joutuu pohtimaan jokaista ostostaan hyvin tarkkaan.

Rikkaat ja rahattomat: miljonääri Henry Aflecht järkyttyy vaihtokotinsa kylpyhuoneessa: ”Onko täällä tapettu joku?”

Aatun elättäessä itsensä taikurina, puhujana, ja juontajana, Kira opiskelee ja tekee nollasopimuksella ravintola-alan töitä. On kuukausia, ettei Kiralle ole tarjolla ainuttakaan työtuntia. Välillä Kira joutuu pohtimaan, käyttääkö varansa ruokaan vai lääkkeisiin. Hän sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Kira käyttää viikossa noin 50 euroa.

Aatu ja Kira
Aatu ja Kira vaihtavat asuntoja viikoksi.

– Mulla on ollut sellainen tilanne, että mun on ollut pakko lopettaa lääkkeet, että saan ruokaa, Kira kertoo ohjelmassa. 

Vähävarainen perhe yllättyy tv:ssä, kun rikkailla ei olekaan luksuslukaalia tai autoa - saavat silti tonnin viikkobudjetin

Aatu nauttii puolestaan luksuksesta. Hän hemmottelee itseään merkkivaatteilla ja noutoruolla. Viikossa palaa helposti 830 euroa.

Aatu muuttaa asumaan viikoksi Kiran opiskelija-asuntoon, jossa häntä odottaa Kiran kissa. Taikuri ei ilahdu Kiran kotiin päästessään.
– Heti kun astui sisään, niin kyllähän täällä oli pistävä haju. Se oli ensivaikutelma, joka tuli. Sitten kävelikin kissa vastaan, hän toteaa jaksossa. 

Aatu tutkii kotia keittiötä ja kylpyhuonetta myöten. Hän aukaisee teipillä korjatun pesukoneen, jonka sisältä löytyy haiseva yllätys. 
– Siis onko täällä… Mitä vitsiä? Täällä on märät pyykit! Aatu hämmästelee.

 

Myös kissanjätökset ovat jääneet Kiralta siivoamatta. 
– Kuka jättää viikoksi märät pyykit koneeseen ja kuka lähtee siivoamatta kissan jätöksiä, jotka haisee täällä? En aio niihin pyykkeihin koskee. Huomatkoot sitten, miltä ne haisee, kun on viikon tuolla koneessa, hän tilittää kameroille.

Rikkaat ja rahattomat joka torstai ilmaiseksi Ruudussa ja Nelosella klo 20.