fbq

Halvinlaina.fi

Halvin laina

Näin pääset eroon addiktioista - tupakoinnin lopettaminen ja lainakierteen katkaiseminen

Kaksi ehkä pahinta ja haitallisinta addiktiota ovat tupakointi sekä lainakierre, johon joutuu, jos ottaa useamman pikavipin ja yrittää korvata niitä aina uusia pikavippejä ottamalla. Tässä artikkelissa perehdymme kahden esimerkkitapauksen avulla siihen, kuinka nämä ihmiset onnistuivat katkaisemaan addiktionsa ja jatkamaan normaalia elämää. 

Joni, 28, oli aloittanut tupakoinnin jo 19-vuotiaana. Iän karttuessa tupakoinnin määrä vain kasvoi, ja 28-vuotiaana hänellä paloi pahimmillaan yli aski päivässä. Tupakoinnista oli tullut epäterveellinen, haitallinen rutiini elämään. Joni tiesi, että jossain vaiheessa myös negatiiviset seuraukset oman terveyden kohdalla alkaisivat näkyä, joten hän etsi aktiivisesti netistä eri vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen. Mutta mikään ei tuntunut tehoavan hänen kohdallaan. 

Eräänä päivänä Joni kuitenkin löysi Suomeen laillisesti tilattavat nikotiinipussit, jotka eivät sisällä tupakkaa vaan pelkästään nikotiinia. Nämä hän löysi Nikotiininuuska.fi-sivustolta. Tullin sivuilta selviää, että Suomeen tosiaan saa tilata alle 4 mg sisältäviä nikotiinipusseja itsehoitolääkkeeksi 3 kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Mikä parasta, nämä pussit eivät myöskään värjää hampaita tai tahraa niin kuin perinteiset nuuskat, eivätkä ne ole terveydelle haitallisia niin kuin tupakka tai nuuska. 

Joni alkoi käyttää nikotiinipusseja, ja hän huomasi hyvin nopeasti, että tupakanhimo alkoi hävitä. Myöskään kavereiden ei tarvinnut enää kärsiä passiivisen tupakoinnin aiheuttamista haitoista. 3 kuukauden käytön jälkeen Joni vaihtoi miedompiin nikotiinipusseihin, tämä onnistui kätevästi saman sivuston kautta. Toisin kuin nikotiinipurkka, nikotiinipussit eivät maistu pahalle tai närästä ja ovat melkein huomaamattomia ylähuulen alla, joten ne ovatkin todella käyttäjäystävällinen vaihtoehto.

Tänä päivänä Joni on ollut jo puoli vuotta tupakoimatta, positiiviset vaikutukset terveyteen alkavatkin näkyä, eikä bussipysäkille juokseminen enää hengästytä, ja salillakin jaksaa treenata pitempään kuin 15 minuuttia. Myös nikotiinppussien käyttäminen on jäänyt vähemmälle, satunnaisesti Joni käyttää vielä miedompia versioita.

Riku, 32, oli ottanut ensimmäisen pikavippinsä viisi vuotta sitten. Silloin hänellä oli tapana olla ulkona juhlimassa kavereiden kanssa lähes joka viikonloppu. Aina eivät rahat riittäneet, joten Riku turvautui välillä pikavippien ottamiseen. Tästä alkoikin hyvin ikävä kierre. Jotta Riku pystyi maksamaan edelliset pikavippinsä, joutui hän ottamaan uusia. Korot ja pikavippien summat kasvoivat hyvin nopeasti, ja pian hän huomasi velkaantuneensa kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Riku ei kuitenkaan vaipunut epätoivoon, vaan hän päätti ruveta selvittämään, miten hän pääsisi eroon inhottavasta pikavippikierteestä. Googlaamalla hän löysin Halvin Laina -sivuston, jossa on vinkkejä oman talouden hoitoa varten. Sieltä Riku tutustui yhdistelylainaan, jonka avulla useamman pikavipin voi yhdistää yhdeksi matalakorkoisemmaksi lainaksi. Nykyään Riku maksaakin tasaista kuukausierää yhdestä lainasta sen sijaan, että hän maksaisi useampaa pikavippiä, joissa jokaiseen tuli vielä omat käsittelykustannukset päälle.

Riku vierailee Halvinlaina.fi-sivulla nykyäänkin melkein joka päivä pitääkseen yllä omaa talouden hallintaan liittyvää osaamistaan, hän onkin hyvin kiitollinen sivuston kautta löytämistään vinkeistä, eikä aio enää tehdä samoja virheitä, joita teki ensimmäisellä kerralla.