fbq
Kaupallinen yhteistyö Etua Oy

Lakimuutos laittoi pikavippiyritykset ahtaalle - nyt sinunkin kannattaa korvata kalliit vipit jopa alle 5% yhdistelylainalla

Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos laski jo toisen kerran alle vuoden sisällä kulutusluotoista perittävää korkoa.

Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos laski jo toisen kerran alle vuoden sisällä kulutusluotoista perittävää korkoa. Muutoksen myötä uusista lainoista saa periä korkeintaan 10 prosentin korkoa. Muutos on tilapäinen ja tämän hetken tiedon perusteella voimassa vain vuoden loppuun asti. Uusi alhaisempi korkokatto on laittanut pikavippiyritykset ahtaalle ja monet niistä on päättänyt lopettaa uusien lainojen myöntämisen.

Ennen syyskuuta 2019 otettujen lainojen korot saattavat olla jopa 50 prosenttia tai ylikin, sillä korkokaton muutokset ovat koskeneet vain uusia lainoja. Pankit ja vippiyritykset saavat siis periä vanhoista lainoista nostohetkellä sovittua lainakorkoa ja muita kuluja, eikä niillä ole velvollisuutta alentaa lainaehtoja kesken laina-ajan. Kuluttajan täytyy itse olla aktiivinen ja hakea yhdistelylainaa, jolla maksaa pois kalliit pikavipit ja kulutusluotot. 

Korkotason laskun lisäksi myös lainan muita kustannuksia on rajoitettu. Lainasta saa periä korkeintaan 150 € muita kuluja vuodessa sisältäen lainan avaus- ja perustamiskulut sekä kuukausittain veloitettavat tilinhoitomaksut ja muut kulut. Moni kulutusluottoyhtiö onkin luopunut kokonaan lainan perustamiskuluista. Tämä on hyvä uutinen varsinkin niille, jotka ovat kilpailuttamassa nykyisiä lainoja uudestaan. Siirtyminen uuteen edullisempaan lainaan käy vaivattomasti ja kuluttaja pääsee heti hyötymään yhdistelylainan alhaisemmasta korkotasosta.

Luottokorttien ehdot eivät muuttuneet heinäkuun alussa ja niiden todellinen vuosikorko on jopa yli 20 prosenttia myös jatkossa. Jatkossa kulutusluotto onkin monissa tapaukissa luottokorttia edullisempi tapa rahoittaa isompia hankintoja. Nyt kannattaakin kilpailuttaa myös luottokorttivelat uudestaan. Lainalaskurin avulla määrität sinulle sopivan kuukausierän.  
Täytä maksuton lainahakemus osoitteessa www.etua.fi. Lainapäätöksen saat heti etkä sitoudu mihinkään.

Etua.fi vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Etua Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka enemmistön omistaa Alma Media Oyj. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.