Viki keittää pontikkaa tv:ssä – oksennus lentää viinapaukkujen jälkeen

Viki ja Köpi suuntaavat hyvin erilaisille reissuille Bukarestiin.
Vikin ja Köpin matkailuohjelman avausjaksossa 18.3. radiostakin tuttu kaksikko suuntaa Bukarestiin, Romaniaan. Toinen reissaa minibudjetilla, kun taas toinen saa mällätä mielin määrin.
Köpi Kallio nappaa suuremman budjetin eli 1000 euroa ja Ville Eerikkilä vaivaiset 50 euroa. Molemmilla on tuttuun tapaan tehtäviä. Yksi niistä on juhlistaa paikallista historiaa. Köpi aikoo suunnata taivaalle, kun taas Viki on löytänyt Julian-nimisen kaverin, joka on luvannut opettaa, miten paikallista historiaa tulisi juhlistaa.

Julian vie Vikin paikallisen talon takapihalle tekemään kotipolttoista viinaa eli tuicaa, joka on perinteinen alkoholijuoma. Pihalla on käymisastia. Vahvuudeksi paikalliset arvioivat 30–50-prosenttia. Toisessa tislauksessa prosentti nousee kuuteenkymmeneen.
– Näitä ei voi syödä, eli ne sopivat viinaan, Julian osoittaa maassa olevia hedelmiä.
– Eli ne tekee pontikkaa huonoksi menneistä hedelmistä, Viki tuumaa kameralle.
Viki kysyy, onko porukalla valmista tuicaa, jota hän voisi maistaa. Shotti, jos toinenkin maistuu. Ensimmäinen shotti on 35-prosenttista.
– No niin, suoraan pannusta tullutta, Ville tokaisee.
– Enpä olisi ikinä uskonut, että olisin jossain romanialaisella takapihalla ja juon viinaa suoraan jostain paikallisesta pontikkapannusta, hän lisää.
Hän kertoo paikallisille, että viinan keittäminen on Suomessa laitonta.
Yksi viinapaukuista on liikaa, sillä Viki suuntaa nurkan taakse oksentamaan. Yksi miehistä lähtee töihin paukkujen jälkeen.
– Kuka sä olet sanomaan mitään, sä olit kännissä töissä tuossa koko ajan? Köpi keljuilee studiossa.
– Sekin on totta. Tärkeintä, ettei näkö lähtenyt.
Vikin ja Köpin matkailuohjelma tiistaisin Yle Areenassa ja TV2:lla.