fbq
Peluri-elokuva Pekka Strang, Jari Virman
Peluri-elokuva Pekka Strang, Jari Virman

Uusi kotimainen Peluri-elokuva herättää vahvoja reaktioita – sisältää järkyttäviä kohtauksia

Syyskuun 22. päivä elokuvateattereissa ensi-iltansa saavan Peluri – kuolema on elävien ongelma on ohjannut omaehtoisista projekteistaan tunnettu Teemu Nikki.

Teemu Nikin edellinen elokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia (2021) sai osakseen lähes yksimielistä suitsutusta, ja se voitti muun muassa kaksi Jussi-palkintoa, mutta esimerkiksi sitä edeltäneellä Nimbyllä (2020) oli erilainen vastaanotto.

– Se jakoi sekä yleisön että kriitikot ja sai suunnilleen vain yhden tai viiden tähden arvioita, ei mitään siltä väliltä, Teemu nauraa.

Yhtenä genremääritelmänä Pekka Strangin ja Jari Virmanin tähdittämän Pelurin yhteydessä on komedia, mutta elokuva sisältää myös kohtauksia, jotka ovat luultavasti osalle katsojista liian järkyttäviä.

– Aivan varmasti! Elokuvan tekeminen ei kuitenkaan voi olla kädenlämpöistä keskitien juttua. En välttämättä edes tietoisesti tee järkyttäviä kohtia. Tekovaiheessa vain pitää luottaa, kun ratkaisu tuntuu oikealta, Teemu kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pekka Strang sai Peluri-elokuvasta odottamattoman lahjan: ”Se oli todella onnekasta”

Ohjaaja Teemu Nikki tunnetaan omaehtoisista projekteistaan.
Ohjaaja Teemu Nikki tunnetaan omaehtoisista projekteistaan.

– Meillä oli Lahdessa Pelurin lehdistötilaisuus, ja eräällä toimittajalla alkoi haastattelu välittömästi näytöksen jälkeen. Toimittajasta huomasi, että hän oli vähän pihalla ja hämmentynyt elokuvan vuoksi. Sellainen on ihan hauskaa, sellaisista reaktioista näkee, että elokuva koskettaa, Teemu sanoo.

Peluri – kuolema on elävien ongelma saa ensi-iltansa perjantaina 22. syyskuuta.

Peluri – kuolema on elävien ongelma, Pekka Strang ja Jari Virman.
Peluri – kuolema on elävien ongelma, Pekka Strang ja Jari Virman.

Seuraa meitä somessa