fbq
Unelmahäät

Unelmahäät-parilla on rankka menneisyys – morsiamella aivokasvain, sulhasella huumetuomio: ”Yhtäkkiä kotiimme tuli järkyttävä määrä poliiseja”

Uuden Unelmahäät-kauden pariskunta Henna, 26, ja Mikko Mäkinen, 38, ovat käyneet yhdessä läpi hurjan matkan kohti alttaria. 

Vain muutama viikko ensitapaamisesta Hennalla diagnosoitiin aivokasvain, jota oli mahdotonta leikata. Alkoi taistelu elämästä ja kuolemasta, jota Mikko tuki parhaansa mukaan. Henna nimesi kasvaimensa Pertiksi pian diagnoosinsa saamisen jälkeen.

– Pertti on edelleen päässä. Nykylääketieteen valossa sitä ei saada pois. Nyt tilanne on se, että minulla on kasvaimia myös muualla kehossani. Pääni voi stabiilisti, ja muualla kehossa olevat kivut ovat jollain tasolla hallinnassa, Henna kertoo Katsolle.

Aivokasvaimen lisäksi Henna kärsii aivoydinnesteen kiertohäiriöstä.

– Se tuo lisää haastetta. Minulla on avanne päässä, että nesteet kiertävät jollain tasolla. 

Rajusta diagnoosista huolimatta Mikolle oli selvää, että vaikeuksien läpi kuljetaan yhdessä. 

– Ajattelin vain, että siitä selvitään. Silloin oli kaikenlaista elämässä. Diagnoosi meni siinä samalla. Se oli ainoa optimistinen asenne elämässä siinä vaiheessa, Mikko muistelee. 

Nämä parit nähdään uudella Unelmahäät-kaudella – huumerikoksesta vangitulla sulhasella useita naisia

Kun Henna lopulta kotiutui, odotti seuraava yllätys kulman takana. Mikko suljettiin tutkintavankeuteen huumausainerikoksista epäiltynä. 

– Olin päässyt hiljattain sairaalasta, ja olin vielä todella kipeä. Mikko opetti minua syömään, käymään vessassa ja kävelemään. Yhtäkkiä joulun välipäivinä kotiimme tuli järkyttävä määrä poliiseja, jotka pidättivät Mikon, Henna kertoo.

– Asuntomme myllättiin ylösalaisin ja käteeni lyötiin paperit, mistä häntä epäiltiin. Siinä kohtaa se tuli järkytyksenä. Se oli kuin märkä rätti kasvoille, hän myöntää.

Seuraavat viikot olivat Hennalle kidutusta, sillä hän ei kuullut Mikosta mitään päiviin. Lopulta pariskunta sai mahdollisuuden keskustella puhelimitse alle viisi minuuttia päivässä. 

– Se ajanjakso oli helvettiä. Sitä en kiellä enkä vähättele. Minulla ei ollut hajua mistään.

Unelmahäät

Pariskunnan rakkaus ei kuitenkaan horjunut, sillä he kihlautuivat Mikon tutkintavankeuden aikana. 

– Kun Mikko lopulta pääsi kotiin, se tuntui epätodelliselta. Jokainen päivä ilman Mikkoa oli tuntunut todella pitkältä ja tyhjältä. Ruokaa laitettaessa saatoin ajatella, että teen tästä myös Mikolle, vaikka hän oli vankeudessa.

Mikko sai lopulta vuoden ja kahden kuukauden tuomion, ja pari päätti mennä naimisiin hänen koevapautensa aikana. 

– Kukaan ei uskonut, että pystymme siihen. Vankilassa oleminen ja koevapaus toivat sen verran paljon rajoituksia. Mikolle asetettiin muun muassa tiukat liikkumisrajoitukset. Lopulta häät kuitenkin onnistuivat Tampereella.

Nykyään pariskunta elää seesteistä elämää Sastamalan syrjäseudulla. Heidän ilonaan on myös pieni chihuahua-koira.

– Käymme todella paljon salilla. Se on ollut sairauteni jälkeen pelastukseni. Mikko on treenannut lähes 20 vuotta, joten hän tietää mitä tekee. Nyt myös minä olen koukussa treenaamiseen.

Tulevaisuus näyttää valoisalta myös työuran näkökulmasta. 

– Mikko valmistui neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Pian valmistumme nuorten psyykkiseksi valmentajaksi. Teemme asioita sen eteen, että saamme pyörittää omaa yritystoimintaamme. 

– Totuttelemme uuteen arkeen, kun meille muutti uusi koiravauva. Käymme paljon luonnossa.

Suhteessa vierailee toisinaan myös muita naisia, vaikka pari ei ole varsinaisesti polyamorisessa suhteessa.

Unelmahäät 6. kausi TV5 ja discovery+ 3.4. alkaen.

Seuraa meitä somessa