fbq
tvTVOF-tuomarilla Anna Puulla on selkeä näkemys, millaista artistia Suomi kaipaa: "Kunhan on mies"
TVOF-tuomarilla Anna Puulla on selkeä näkemys, millaista artistia Suomi kaipaa: "Kunhan on mies"

Tämän viikon perjantaina (28.1.) käynnistyvälle 11. kaudelle haki Nelosen mukaan yhteensä 1 500 laulajaa, joista sata valittiin mukaan ohjelman ensimmäiseen vaiheeseen.

Mutta minkälaista artistia Suomi suosikkiohjelman tähtituomareiden mielestä kaipaa? Minkälaiselle muusikolle tai ilmiölle voisi olla tilausta?

Tuomaristossa vaikuttavalta poptähti Anna Puulta vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Miesartistille, Anna sanoo Katsolle.

Yli vuosikymmenen kotimaisen poptaivaan kirkkaimpina tähtinä tuikkinut Anna Puu perustelee yksiselitteisen mielipiteensä näin:

– Naisillahan menee tällä hetkellä tosi hyvin musabisneksessä. Vaikkei sukupuolittaminen olekaan tämän hetken kovin trendi, niin kaipaisin silti sellaista tosi karismaattista, nuorta kundia tälle alalle. Sellaista oman elämänsä seppää. Sellaista kaipaisin.

– Heitä on kyllä olemassa, mutta he eivät pääse yhtä helposti esiin kuin mimmit, hän huomauttaa.

Musiikkigenrellä ei niinkään ole Annalle väliä. Pääasia, että artisti vain olisi mies.

– Kunhan hän vain olisi osaamiseltaan ja olemukseltaan karismaattinen ja hyvä.

Lue myös: Uudella TVOF-kaudella mukana tuttuja kasvoja – TIS-Julia koettelee laulutaitojaan ohjelmassa

Täysin samoilla linjoilla Annan kanssa on myös Juha Tapio. Laulaja-lauluntekijä huomauttaa myös yleisellä tasolla omaääniselle ja elämänmakuiselle artistille olevan aina tilausta ja että musiikkikenttä kaipaa alati uusia nimiä.

– Jos ajatellaan, että viime aikoina on ollut Behm, ja nyt Viivillä on iso biisi. On ollut paljon nuoria naisia, jotka tekevät sielukkaita lauluja – tavallaan aika perinteikkäissä keitoksissa, mutta kuitenkin moderneilla soundeilla. Sellaisia on ollut paljon, Ellinooraa ja tällaisia.

– Ehkäpä jossain vaiheessa olisi jonkin nyky-Elviksen paikka? Juha Tapio tuumii.

Itse laulunsa tekevä Juha Tapio heittää ajatuksen ilmoille myös aivan uudesta yhtyeestä.

– Olisi tosi raikasta, kun tulisikin joku kokonaan uusi bändi. Nyt on ollut Portion Boyseja ja tällaisia, jotka tekevät ansiokasta bilemusaa. Olisi aika nastaa, kun tulisi jotain muuta.

– Muistan omasta nuoruudesta, kun tuli Neljä Ruusua ja Don Huonot. Mitä jos nyt nousisikin jokin vastaava uusi yhtye?

Lue myös: Heikki Paasonen sairastui – Sami Kuronen äkkilähdöllä TVOF-juontajaksi: "Älkää kivittäkö"

Maija Vilkkumaan mielestä tärkeintä on, että artistisuus kumpuaisi aidosti uuden tulokkaan sisältä eikä niinkään markkinointimiesten laskelmien tuotoksena.

– Tiedän, että Suomenkin musiikkibisneksessä työskentelee ihmisiä, jotka haistelevat koko ajan erilaisia virtauksia ympäri maailmaa. On siitä varmasti jotakin hyötyäkin, mutta minusta se tuo helposti ulkokohtaisuutta.

Maijan esimerkkitapauksessa Suomeenkin alettaisiin väen väkisin leipoa omaa versiota jättisuositusta poptähti Billie Eilishistä.

– Jos ajatellaan vaikka niin, että Billie Eilish on niin iso nimi ja nuoriso diggailee häntä niin paljon, joten hoidetaanpas sellainen tänne meillekin. Sitten otetaan joku tyyppi, jolla on samankaltainen ääni ja sille sanotaan, että ”Sä olet Suomen Billie Eilish.” Sellaiseen tulee väistämättä hassu teennäisyyden taso, joka pilaa kaiken.

Myös Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin puheista saa sellaisen kuvan, että hekin uskovat mieluummin alkukantaiseen aitouteen kuin levy-yhtiön pr-kabineteissa hiottuihin Excel-suunnitelmiin.

– Luulen, että parhaat artistit löytyvät säkällä. Haluan uskoa siihen, että hyvät asiat tapahtuvat niin, että ne vain tapahtuvat, Toni pamauttaa.

– Jos lähtee liikaa skouttaamaan, se menee helposti päälle liimatuksi. En usko sellaiseen.

Lue myös: Toni Wirtanen starttaa TVOF-kauden haikeissa tunnelmissa: "Jään kaipaamaan Redramaa"

The Voice of Finlandin 11. kausi Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin alkaen perjantaina 28.1. klo 20.

Teksti: Eetu Ampuja I Kuvat: Nelonen