fbq
tvTukholmalaistrillerissä vauva katoaa jouluaattona
Tukholmalaistrillerissä vauva katoaa jouluaattona

Upouudessa 6-osaisessa tukholmalaistrillerissä Lumienkelit (Snöänglar, 2021) Jennillä (Josefin Asplund) ei mene järin hyvin. Hän herää jouluaattona sekavana sängystään pienen Nicole-tyttärensä (Nikole Baronas) ravisteluun. Miestä ei näy missään, ja riitaakin taisi illalla olla, mutta ei Jenni oikein muista. Kuuro Nicolekin valittaa nälkäänsä.

Pian Jenni havahtuu siihen, että myös 5-viikkoinen Lucas-vauva on kateissa. Lapsi on varmaankin Salle-isänsä (Ardalan Esmaili) mukana, mutta miksi mies ei vastaa puhelimeen?

Salle palaa lopulta kotiin kädet veressä, mutta Lucas ei ole hänen mukanaan. Vanhemmat ovat kauhuissaan: missä pikkuinen oikein on? Muisti pätkii, ja puhelinvastaajasta löytyy huolestuttavia viestejä. Poliisillekin pitää valehdella, sillä kaikenlaista salattavaa on. Viranomaisten epäluulo herää.

Jennin (Josefin Asplund) Lucas-vauva katoaa uutuustrillerissä.

Vangitseva laatusarja

Tummasävyinen Lumienkelit sukeltaa suoraan tukholmalaiseen nykytodellisuuteen karuimmillaan. Lähiöt ovat ankeita ja arki rujoa. Sarja vakuuttaa varsinkin yksityiskohdillaan. Siinä on jotain riipaisevan koskettavaa, kun huolesta sekopäinen Jenni yrittää tyhjentää maidosta aristavia rintojaan tuttipulloon tai suurisilmäinen Nicole ripustaa hymyttömänä yksisarvisia joulukuuseen. Onneksi kuulolaitteen voi sulkea, kun vanhempien riidat äityvät liian äänekkäiksi.

Vangitsevassa laatusarjassa on mukana paljon tuttuja ruotsalaisnäyttelijöitä. Jenniä näyttelevä  Josefin Asplund nähtiin äskettäin ruotsalaistrillerissä Top Dog. Kansainvälistä menestystä on tullut Viikingit-sarjassa naissoturi Astridin roolissa.

Salle (Ardalan Esmaili, vas.)  ja Kajsa (Cecilia Nilsson) eivät voi olla pohtimatta, mikä on Jennin rooli Lucas-vauvan katoamisessa.

Jennin tatuoijaäidin, Kajsan, roolissa on Nousuvedestä ja monesta muustakin tuttu Cecilia Nilsson. Alice-poliisia näyttelevä Eva Melander ja Sallea esittävä Ardalan Esmaili olivat äskettäin mukana ruotsalais-suomalaisessa ja Suomessa kuvatussa jännityssarjassa White Wall.

Lumienkelit on tanskalais-ruotsalaista yhteistuotantoa. Ruotsissa se käynnistyi maaliskuun lopulla, joten todella tuoretta tavaraa on tarjolla. Sarjan on luonut ja käsikirjoittanut tanskalainen Mette Heeno, jonka aiempiin töihin kuuluu draamakomediasarja Naapureita ja salaisuuksia. Lumienkeleiden ohjaaja on Anna Zackrisson, joka on aiemmin ohjannut jaksoja White Walliin sekä ruotsalaiseen epookkisarjaan Aika on meidän.  

Lumienkelit-sarjaa esittävät Yle Teema & Fem (ma 3.5. klo 22.00 alkaen) sekä TV2 (to 6.5. klo 21.45 alkaen). Yle Areenassa koko sarja on katsottavissa 2.5. lähtien melkein 11 kuukauden ajan.

 

 

05.05.2021 16:36 | Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: SVT/Yle

Seuraa meitä somessa