fbq
tvTuija Piepponen, 74, palaa Salkkareihin – viime lähtö poiki siskon miehelle erikoisen puhelun
Tuija Piepponen, 74, palaa Salkkareihin – viime lähtö poiki siskon miehelle erikoisen puhelun

Tuija Piepponen ei voisi kuvitella jäävänsä eläkkeelle toimettomana. 

Näyttelijä-taiteilija Tuija Piepponen, 74, ei empinyt hetkeäkään, kun häntä pyydettiin palaamaan takaisin Salatut elämät -sarjaan.  Piepponen näytteli aikoinaan sarjassa Sallan (Hanna Kinnunen) äitiä Mirja Mattilaa. 

Salkkareiden tyyliin Piepponen lähti sarjasta dramaattisesti, kun kahvila Kentauri räjähti. Kohtaus oli niin uskottava, että osa katsojista luuli olevan sen totta. 

– Siskoni mies sai seuraavana päivänä puhelun, jossa kerrottiin suruvalittelut, koska minun luultiin oikeastikin kuolleen räjähdyksessä. Se oli niin uskottava, Piepponen muistelee Katsolle. 

Lue myös: Salatut elämät -sarjaan uusia hahmoja – tässä tulevat Sallan äiti ja Jeren lapsi

Työpyyntö Salkkareista tuli Piepposelle kreivin aikaan.  

– Korona-aikaan taiteilijoilla ja freelancer-yrittäjillä on ollut aikamoista taistelua. Ennen kaikkea henkisesti oli ihanaa, että pääsi tekemään työtä, jota rakastaa ja hyvissä olosuhteissa. Meistä pidetään Salkkareissa niin hyvää huolta. Hyvä, ettei siellä kannetakin kuvauspaikalle.

Piepponen ei osaa vastata siihen, kuinka pitkä työrupeama hänellä on sarjassa edessä. 

– Ei voi tietää mitä käsikirjoittajat keksivät, mutta minulla alkoivat joululoman jälkeen jälleen kuvaukset. Roolihahmoni on kirjoitettu todella mielenkiintoisesti, ja tekstin tekijät ovat antaneet minulle paljon näyteltävää. 

Hölmöilyä

Piepposen Salkkarit-ajoista on aikaa, eikä häntä usein mielletä Mirja Mattilan rooliin. Enneminkin hänet muistetaan 90-luvulla pyörineistä Mustan Pörssin mainoksista ja ikonisista Pekko-elokuvista. 

Piepponen teki mainoksia peräti 10 vuoden ajan. Noihin aikoihin hänellä liittyy paljon hyviä muistoja. 

– Siellä sai hölmöillä. Tuntuu, että nykyisin joissakin tekemisissä ollaan turhan vakavia ja tietynlainen tosikkomaisuus on vallassa. Joudutaan miettimään, mitä sanoo. Totta kai asioiden on hyvä ja pitääkin muuttua, mutta joskus asioista jää käsiin pelkkä luuranko, kun niitä aletaan tekemään liian oikeaoppisesti.  

Piepponen asuu nykyisin Nokialla muutettuaan sinne Turusta hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Salkkareiden lisäksi aika menee omassa taideateljeessa Nanson entisellä tehtaalla, jonka tilat on pyhitetty taiteilijoille.

Kun on Salkkareiden kuvauksien aika, Piepponen hyppää autonrattiin ja huristelee kohti Helsinkiä. Hän ei voisi kuvitellakaan, että jäisi eläkkeelle täysin toimettomana niin, ettei saisi tehdä elämäntyötään. 

– Jos jotain sattuisi, ettei näitä töitä pystyisi tekemään, niin ainahan pystyy ajattelemaan ja katsomaan muiden aikaansaannoksia, hän hymähtää positiiviseen tyyliinsä. 

Salatut elämät arkipäivisin MTV3-kanavalla. Tuija Piepposen roolihahmo nähdään sarjassa torstaista 20.1. alkaen. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
Teksti: Jasmin Vainio I Kuva: MTV