fbq
tvTTK:n tiukkistuomari Helena Ahti-Hallberg: En arvostele ilkeyttäni
TTK:n tiukkistuomari Helena Ahti-Hallberg: En arvostele ilkeyttäni

– Kyllähän minun pisteskaalani on välillä yhdestä kahteen numeroa alempi kuin kollegoillani. Lähinnä haluan olla rehellinen itselleni, tanssin ammattilainen perustelee.

Helena korostaa, ettei pisteytyksen tarkoitus ole koskaan aiheuttaa pahaa mieltä.

– On minun ammattitaitoni erottaa, mikä meni tanssissa oikein ja mikä väärin. En arvostele ilkeyttäni. Annan pisteet kannustaakseni kilpailijoita tanssimaan paremmin, Helena selittää linjaansa.

Mitä tähtioppilaan sitten tulee osata, jotta ansaitsisi Helenalta kouluarvosanan kiitettävä? Siinä missä muusikon odotetaan pysyä nuotissa, on tanssijan pysyttävä rytmissä.

– Musiikin kanssa pitää onnistua nappiin. Sen tulkinnassa ei kauheasti ole varaa häilyä.

Kanta-askelten tai muiden teknisten seikkojen kanssa Helena on armollisempi.

– Jos esitys on kokonainen, ja siinä on jonkinlainen draamankaari, voidaan teknisiä virheitä antaa anteeksi, hän muistuttaa.

Helena on totuttu näkemään TTK-tuomaristossa upeissa iltapuvuissa ja koruissa. Jokainen televisiossa nähty asu on hänen itsensä valitsema.

– Valitsen vaatteeni itse, koska edustan täällä itseäni. Siksi onkin hirveän tärkeää, että saan vastata pukeutumisestani.

Kaksi vuotta sitten Helena pudotti kymmenen kiloa Cambridge-laihdutusohjelmalla.

– Pakko myöntää, että on tullut muutama koronakilo. Kun ei ollut normaalia työarkea, ja aika kului kotisohvalla telkkaria katsellen, ei painonhallinta ollut yksinkertaista. Pidän välillä Cambridge-pyräyksen eli dieettiä päivän kaksi. Se on puhdistavaa ja tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.

Tanssii tähtien kanssa sunnuntaisin MTV3-kanavalla klo 19.30.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
08.10.2021 15:54 | Teksti: Sari Nurmo I Kuvat: Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa