fbq
tvTässä ovat Unelmahäät-sarjan uudet parit – eroottisena tanssijana työskennellyt sulhanen on ollut kihloissa yhdeksän kertaa
Tässä ovat Unelmahäät-sarjan uudet parit – eroottisena tanssijana työskennellyt sulhanen on ollut kihloissa yhdeksän kertaa

Unelmahäät-sarjassa kurkistetaan jälleen rakkaustarinoihin ja sanotaan tahdon eri pitäjissä aina Pärnusta Pohjanmaalle ja Savosta Uudellemaalle. Uudella, viidennellä kaudella mukaan mahtuu sekä nuorta rakkautta että varttuneempia rakastavaisia ja niin herkkiä kuin rosoisempiakin hetkiä. 

Lue myös: Tuomas Lahti on toinen Bachelor-sarjan poikamies – tällaisen elämänkumppanin hän haluaa itselleen

Nettideittailusovellus Tinder on taas yhdistänyt monet erityisesti pääkaupunkiseudun Unelmahäät-pareista.

 Muualla Suomessa rakkaus on syttynyt myös ilman sovelluksia: Tervossa morsian näki tarkan enneunen tulevasta miehestään jo ennen ensikohtaamista, Pirkanmaalla teineinä tapailleet rakastavaiset tapasivat uudelleen tuttujen tupareissa, ja Konneveden pariskunta kohtasi lastenkutsuilla.

 Pohjanmaalla Facebook yhdisti parin, jonka eroottisena tanssijanakin aikoinaan työskennellyt sulhanen on ollut kihloissa yhdeksän kertaa ja morsiankin neljä tai viisi, kuten hän itse muistelee. Kaksikko menee kauden avausjaksossa naimisiin tunnettuaan kolme kuukautta.

Unelmahäät-parit ovat: 

Kirsi ja Jorma, Lapua

Huumaavan, vasta kolme kuukautta kestäneen salamarakkauden kokeneet Kirsi Koivu, 51, ja Jorma Portin, 57,  astuvat avioon Ylistaron kirkossa Pohjamaan lakeuksien ympäröiminä. Vauhdikas parivaljakko on tahoillaan ehtinyt kokea rakkauden saralla monta mutkaa, sillä Jorma on kihlautunut elämänsä aikana yhdeksän kertaa ja Kirsikin muistikuviensa mukaan joko neljä tai viisi. Kirsi ja Jorma järjestelevät häitään muuttokaaoksen keskellä. Pikaisella aikataululla pystyyn kyhättyä juhlaa on aikaa suunnitella, sillä molemmat ovat tällä hetkellä työttöminä.  

Pinja & Andrij, Helsinki

Paljasjalkainen helsinkiläinen Pinja Salo, 24, ja ukrainalaissyntyinen Andrij Zuev, 24, vihitään helteisenä kesäpäivänä Helsingin Puotilassa. Pari tapasi vuonna 2016 Tinderissä, ja jo kolmen viikon tapailun jälkeen he olivat parisuhteessa. Yhteiseen asuntoon muuttamisen ja lapsen saamisen jälkeen on häiden aika. Ortodoksiksi kastettu Andrij päättää kääntyä luterilaiseksi päästäkseen Pinjan kanssa kirkossa naimisiin. Rippikoulun kotitehtävät ja muut kommellukset aiheuttavat hikikarpaloita, mutta suurimmat sydämentykytykset koetaan hääpäivänä, kun vihkiminen on alkamassa ja sulhasta ei näy.

Taina ja Mika, Tervo

Pohjoissavolaiset Taina Penttinen, 37, ja Mika Karhunen, 47, tapasivat ensi kertaa Tainan unessa. Taina alkoi nähdä maaliskuussa 2020 toistuvia unia mystisestä miehestä, jota hän ei koskaan muistanut tavanneensa. Eräänä yönä Taina sai unessa selville miehen nimen. Hän lähetti Mikalle viestin, jossa kertoi koko unitarinansa. Ensitapaamisella kipinöitä sinkoili puolin ja toisin, ja treffien päätteeksi pari vaihtoi ensisuudelman. Hääjärjestelyjen lomassa pariskunnan kodissa riittää vilinää paitsi viiden lapsen, koirakatraan ja kissan muodostaman uusperhearjen puolesta, myös vireillä olevien muuttopuuhien vuoksi.    

Eijariina ja Aki, Helsinki

Helsingin Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa hehkuvat kilpaa rakkaus ja valkokankaan glamour, kun elokuvataiteen ystävät Eijariina Vartiainen, 54, ja Aki Luhtanen, 55, siunataan avioliittoon. Eijariina ja Aki järjestävät elokuvateemaisia, runsaasti asianmukaista tilpehööriä vaativia juhliaan ylitsepursuavalla innolla ja pääsevät Eijariinan kontaktien avulla koluamaan mittavia puku- ja rekvisiittavarastoja. Itse juhlat kulkevat tarkasti Eijariinan ja Akin laatimaan elokuvakäsikirjoituksen mukaisesti, ja vieraille on luvassa monia odottamattomia yllätyksiä.

Katja ja Matti, Konnevesi

Joskus rakkaus saattaa löytyä yllättävän läheltä. Näin kävi Katja Järvikylälle, 45, ja Matti Siikille, 34, vuonna 2019. Katjan pojat olivat tutustuneet päivähoidossa Matin tyttäreen, jonka he kutsuivat toisen pojan syntymäpäiville. Matin tytär ei suostunutkaan jäämään juhliin, ellei hänen isänsä myös jäisi. Juhlahumussa parin katseet kohtasivat, ja muutamien yhteisten lapsitreffien ja ajan myötä rakkaus alkoi kukoistaa, ja pari muutti yhteen. Katjan ja Matin hääjuhlaa vietetään 50-luvun ja Rock ’n’ Roll -tunnelmissa Viron Pärnussa. Matkaan on lähtenyt mukaan noin 50 vierasta, ja yhdellä jos toisella rupeaa juhlissa tanssijalkaa vipattamaan.

Sanna ja Matti, Kouvola ja Luumäki

Sanna Sipiläinen, 46, ja Matti Nurmiainen, 52, lausuvat toisilleen tahdon Luumäellä, Matin kotitalon idyllisessä pihapiirissä. Tahoillaan kovia rakkaudessa kokeneet Sanna ja Matti olivat jo vannoneet elävänsä loppuelämänsä yksin, kunnes vertaistukea tarjonneen Facebook-ryhmän sinkkuristeily sai parin polut risteämään. Sanna ja Matti elävät häiden järjestelyjen alla kahden kotiosoitteen elämää – arkiviikot Sannan luona Kouvolassa ja viikonloput Matin kotitalolla Luumäellä.

Sanna ja Matti, Kouvola ja Luumäki

Sanna Sipiläinen, 46, ja Matti Nurmiainen, 52, lausuvat toisilleen tahdon Luumäellä, Matin kotitalon idyllisessä pihapiirissä. Tahoillaan kovia rakkaudessa kokeneet Sanna ja Matti olivat jo vannoneet elävänsä loppuelämänsä yksin, kunnes vertaistukea tarjonneen Facebook-ryhmän sinkkuristeily sai parin polut risteämään. Sanna ja Matti elävät häiden järjestelyjen alla kahden kotiosoitteen elämää – arkiviikot Sannan luona Kouvolassa ja viikonloput Matin kotitalolla Luumäellä.

Katariina ja Joonas, Vantaa

Nykyaikaisesti Tinderissä tavanneet 28-vuotiaat Katariina Hakkarainen ja Joonas Tenhunen vihitään Helsingin Tuomiokirkossa syyskuisena lauantaina. Katariinalla oli yksi periaate Tinder-treffien suhteen: hän ei tapaisi toista ensimmäistä kertaa kummankaan kotona. Joonaksen kohdalla periaate kuitenkin murtui ja ensitreffit pidettiin Katariinan asunnossa, jossa pari puhui taukoamatta 4–5 tuntia. Häistään lapsesta asti unelmoineen Katariinan mukaan kaiken tulee olla hääpäivänä täydellistä ja näyttävää, kunhan se mahtuu budjettiin. Häiden aattona kuitenkin jännitetään, kun juhlapaikan koristelu ei etene ja Joonasta ei näy missään.  

Kaisa ja Mika, Lappeenranta

Kolmen lapsen yksinhuoltaja Kaisa Pölönen, 34, ja rallia harrastava Mika Ruohio, 33, tutustuivat Tinderissä marraskuussa 2017. Kevyen jutustelun myötä Kaisa ja Mika oivalsivat heidän huumorinsa ja arvonsa osuvan hyvin yksiin. Ensitapaamisen treffipaikaksi valitulla ABC-huoltoasemalla juttua riitti ja orastava ihastus alkoi heräillä. Kaisan ja Mikan hääjärjestelyt vaarantuvat, kun Kaisa ajautuu välirikkoon kaasonsa Ninan kanssa, ja Nina päätetään jättää kokonaan häistä pois. Pystyykö ennenkin kiistoissa puhemieheksi joutunut sulhanen korjaamaan ystävysten välit vielä ennen h-hetkeä?

Minna ja Marko, Pertunmaa

Minna Laitinen, 51, ja Marko Hänninen, 49, rullaavat helmikuiseen hääjuhlaansa Markon silmäterällä, limusiinimallisella amerikanraudalla. Pari tapasi heinolalaisessa yökerhossa joulukuussa 2015 Minnan asuessa vielä ex-miehensä kanssa. Tanssin pyörteet veivät kuitenkin Minnan luo yötä viettämään, ja aamulla numerot vaihdettiin Markon nopeasti ennen ex-miehen kotiutumista. Puhelimet pirisivät jo samana iltana, ja loppu on historiaa. Pariskunnan tiellä on koettu jo uusperhearkea, yllättävä kosinta sekä välillä hiipuneen parisuhteen elvyttänyt asumusero. Häät merkitsevät parille lopullista sitoutumista ja niitä tanssitaan Koirakiven Nuorisoseurantalolla.

Marjut ja Ron, Ylöjärvi

Rakkauden uudelleen löytäneet ja raskaasta menetyksestä selvinneet 34-vuotiaat Marjut ja Ron Hartikainen siunataan avioliittoon Ylöjärven kirkossa. Pari seurusteli jo yläasteella, mutta kun Ron joutui muuttamaan toiselle paikkakunnalle, suhde kuihtui kasaan. Kymmenisen vuotta myöhemmin pari tapasi ystävän tupaantuliaisissa ja löysi toisensa uudestaan. Ron otti ilolla elämäänsä myös Marjutin eron aikana saaneen pojan, ja pian pari meni naimisiin ja sai yhteisen lapsen. Vuonna 2014 perhettä kohtasi kuitenkin suruista suurin, kun parin toinen yhteinen lapsi, Lumi-Lilja, menehtyi kolme viikkoa ennen laskettua aikaa. Pari selvisi raskaasta ajasta tukemalla toisiansa ja näyttämällä että rakkaus, puhuminen ja halu ymmärtää toista auttavat selviytymään vaikeista ajoista.

Unelmahäät 5. kausi TV5 ja discovery+ maanantaisin 4.4. alkaen

Artikkeliin liittyvät aiheet:
16.03.2022 13:35 | Kuvat: Discovery

Seuraa meitä somessa