fbq
tvSalattujen elämien Noel muuttui ihmishirviöksi – näin näyttelijä Jarkko Miettinen perustelee hahmon käytöstä
Salattujen elämien Noel muuttui ihmishirviöksi – näin näyttelijä Jarkko Miettinen perustelee hahmon käytöstä

Viime keväänä Salatuissa elämissä Noel ajoi vahingossa sarjassa esiintyvän nuoren Matias-hahmon yli autolla. Hänen Elina-vaimonsa pääsi kärryille tapahtuneesta, minkä seurauksena Noel ryhtyi järeisiin manipulointi- ja huumaustoimiin, joiden seurauksena Elina päätyi suljetulle osastolle.

Tietyllä tapaa Noel siis vaihtoi puolta neutraalista hahmosta pahikseksi. Näyttelijä Jarkko Miettinen on asiasta innoissaan. Hänestä on mielenkiintoista päästä näyttelemään samaa hahmoa niin pitkällä aikajänteellä. Näytellessä hän ei mieti, onko Noel hyvä vai paha, vaan sitä miten hän oikeuttaa tekonsa itselleen.

– Hahmoa ei saa päästää liian helpolla, vaan näyttelijänä minun on aina mietittävä, miksi Noel päätyy näihin ratkaisuihin. Totta kai käsikirjoitus auttaa siinä, mutta näitä asioita on mietittävä myös näyttelemisen näkökulmasta, Miettinen selittää.

Miettisen oma tulkinta Noelin käytöksestä on, että hahmo oikeuttaa tekonsa sillä, että Elina häipyi aiemmin ilmoittamatta mitään, ja jätti aviomiehensä yksin pienen lapsen kanssa. Se aloitti kierteen, joka on vielä huipentumatta.

– Voin luvata, että mielenkiintoisia juttuja on vielä tulossa, Miettinen sanoo.

Lue myös: Teiniraskauksia, kiusaamista, itsemurha-aikeita ja henkirikos – Salkkareiden nuoret muistelevat rankimpia juonenkäänteitä

Syvissä vesissä

Elinan roolissa tällä hetkellä nähtävä Inna Tähkänen ei Salattuihin elämiin hakiessaan tiennyt, mihin rooliin hänet tultaisiin valitsemaan. Hän haki koekuvausten kautta muutamaa eri roolia ja yllättyi tultuaan valituksi Elinan rooliin. Hahmon nykyiset edesottamukset ovat näyttelijälle mieluisia.

– Tykkään siitä, että saan näytellä hahmon koko maailmaa mullistavia elämän ja kuoleman asioita, Tähkänen iloitsee.

Elinan hahmo kärsi taannoin harha-aistimuksista ja muista mielenterveyshuolista, osin miehensä Noelin manipuloinnin takia. Tähkänen mukaan on haastavaa näytellä asioita, jotka tapahtuvat vain hahmon pään sisässä.

– Siinä on löydettävä sen hahmon oma todellisuus ja uskottava siihen vaan täysillä.

Tähkänen kokee löytäneensä vastanäyttelijänsä Jarkko Miettisen kanssa hyvän yhteyden. Hän uskoo, että he molemmat pitävät siitä, että he saavat mennä hahmojensa kanssa turvallisesti syviin vesiin ja tulla sieltä sitten poiskin.

Lue myös: Antti Reini Salatut elämät -sarjaan: "Kiinnostaa puhtaasti ammatillisessa mielessä"

Lue myös: Salkkareiden viikon juonipaljastukset: Suuri järkytys aiheuttaa Violalle kohtauksen

Salatut elämät mtv-palvelussa ja maanantaista perjantaihin klo 19.30 MTV3-kanavalla. 

21.02.2022 15:00 | Teksti: Matti Tuomela I Kuva: MTV3

Seuraa meitä somessa