fbq
tvMuistatko vielä nämä hervottomat Putous-sketsihahmot? Katsojat vaativat Vaalimaan Vampyyria takaisin
Muistatko vielä nämä hervottomat Putous-sketsihahmot? Katsojat vaativat Vaalimaan Vampyyria takaisin

Moni muistaa Putouksen sketsihahmokisojen voittajat, kuten Tanhupallon, Munamiehen ja Aina Inkeri Ankeisen, mutta viihdeohjelma on marssittanut lavalle myös pitkän rivin muita helmiä. Uusi Putous-kausi alkaa MTV3:lla lauantaina 21.1.

Vaalimaan Vampyyri

Mystinen Vaalimaan vampyyri kohdattiin Putouksen ensimmäisellä kaudella vuonna 2010 Elina Knihtilän tulkitsemana. Rajavartija evp oli metallimusiikkifani ja piti idolinaan Veikko Vennamoa. Hänen televisioon takaisin saamisekseen on kerätty jopa adressia.

Hokema: Voihan Vennamon Veikko. 

Juri Kakka

Kari Hietalahti kehitteli ensimmäisellä Putous-kaudella toroppalaisen diplomi-insinöörin, jonka elämä kietoutui astronautti-isän ja bruttokansantuotteen ympärille. Verkkokalvoille on palanut muun muassa Jurin esittämä ruttokansantanssi.

Hokema: Se on se ruttokansan tuote.

Mikko Zetterberg

Krista Kososen esittämä, Hörhön kylästä kotoisin ollut Mikko Zetterberg hurmasi ohjelman toisella kaudella vuonna 2011. Mikko oli lähtenyt Etelä-Suomeen emännän hakuun, vaikka häntä eivät hesalaisten jutut oikein kiinnostaneet. Kuulossakin oli vähän vikaa.

Hokemat: Täh? ni? niin! / Ei paljo hesalaisten meininki kiinnosta.

Usko Eevertti Luttinen

Sorvankylän seurakunnan pastori Usko Eevertti Luttinen (Aku Hirviniemi) nähtiin kolmannella kaudella 2012. Ehtymätön sanamuunnostykki keräsi laajan fanikunnan hilpeän hiprakkaisella olemuksellaan, ja hän piipahtelee julkisuudessa edelleenkin.

Hokema: Sitähän sä kysyit.

Lue myös: Aku Hirviniemi muistelee MTV:llä Putouksen kotikutoista alkua: "Mietimme, mahtaako tätä kukaan katsoa"

Sanna-Raipe Helminen

Tampereen Nekalassa asuvan opiskelijan vähäeleinen eleganssi ihastutti neljännellä kaudella 2013. Armi Toivasen hahmo näsäviisasteli otsatukkansa takaa ja viihtyi Kauppisen Jarin kanssa kylillä.

Hokema: Mitä mää ny sillee määny mitää tiärä.

Ymmi Hinaaja

Tämän elämäntaitovalmentajan kanssa keskustelu oli täysin mahdotonta. Vuonna 2014 ohjelman kuudennella kaudella Armi Toivasen lavalle tuoma rasittava hahmo torppasi kaiken, mitä hänelle yritti sanoa.

Hokemat: Aivan, aivan / Todellakin, todellakin, todellakin, todellakin / Ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri, että… 

Murosen Kari

Ratiomies Murosen Kari Järvenpäästä nähtiin Putouksessa kahdeksannella kaudella vuonna 2017. Radiosta tuttu, Minka Kuustosen esittämä sympaattinen hahmo oli elementissään eetterissä, jossa hän pääsi esittelemään kuluneista sanonnoista koostuneita juontojaan. 

Hokemat: Aa että / Voe mahollinen paikka.

Ansa Kynttilä

Oppilaitaan ja juontaja Roope Salmista kiusannut hirviöopettaja ei sanojaan säästellyt lytätessään kaikkien itsetunnot ja oppimishalut lopullisesti. Ernest Lawsonin vuonna 2018 yhdeksännellä kaudella keksimästä hahmosta tuli varsinkin lasten suosikki.

Hokema: APPAPPAP! Opettaja puhuu!

Mallu Jasmina

Grillityöntekijä ja Vuoden asiakaspalvelija oli Pihla Penttisen sketsihahmo yhdeksänneltä kaudelta. Lappeenrantalainen Mallu Jasmina närkästyi asiakkaiden tilauksista, morkkasi armotta ystäväänsä Kuittisen Heidiä ja muisti tarkkaan, kuka oli sanonut mitä ja kenelle.

Hokema: Möi möi!

Amaryllis Yamamoto

Nippon-kerhon puheenjohtaja ja tason 41 Pokémon-kouluttaja ihannoi japanilaista kulttuuria, ja hän tykkäsikin päteä aiheesta huolella. Mikko Penttilän esittämä, cosplay-hahmoksi pukeutunut espoolaisteini myös aivasteli Pikachuja ja yritti iskeä Roope Salmista yhdeksännellä kaudella.

Hokemat: Sugoi! / Kim-sen-sei kimono nippon! / Ei thoudellakaan! 

Nöpö-Felix

Christoffer Strandbergin raivostuttava lapsihahmo lateli vähemmän mairittelevia totuuksia päin naamaa 11. kaudella vuonna 2019. Ylpeydenaiheena hänellä oli erityisesti Ylellä monikameraohjaajana työskentelevä isä, joka unohti hakea hänet aina koulusta.

Hokemat: Laalalalaalaalaalaalaa! / Totuus tulee lapsen suusta / Mä oon söpö!

Lue myös: Kastanjetit napsuvat! Putous-voittaja Kaisla Sose juhli perusteellisesti: "Tonkallinen Los Pasqosta"

Putous 21.1. alkaen MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30.

 

20.01.2023 15:15 | Teksti: Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: MTV, Allerin arkisto | Kuvat: Allerin arkisto, MTV

Seuraa meitä somessa