fbq
tv Gogi meni aikoinaan töihin Ylelle graafikoksi – sai yllättäen oman ohjelman
Gogi meni aikoinaan töihin Ylelle graafikoksi – sai yllättäen oman ohjelman

Yle Kioskin hervottomista videoista tunnettu Constantinos ”Gogi” Mavromichalis sai oman Gogin kantabaari -keskusteluohjelman, joka alkoi 17.12. Areenassa ja TV2:lla. 

Ohjelmassa Gogi kutsuu baariinsa julkisuudesta tuttuja tähtiä, kuten Robin Packalénin ja Niko Saarisen. Kantakapakan jakkaroilla ei puhuta suinkaan pelkästään urasta, vaan siitä, minkälainen ihminen siellä julkisuuskuvan alla piilee. 

–  Vähän outoa puhua näin itsestäni, mutta pidän vahvuutenani sitä, että osaan heittäytyä ja puhua asioista avoimesti, sillä on vaikutus myös toiseen ihmiseen. 

Lue myös: Hauskoista videoistaan tunnettu Gogi saa oman talk show’n

Jaksoissa julkisuudesta tutut kasvot vaikuttavat varsin rennolta – aivan kuin he olisivatkin Gogin kanssa kaljatuopposten ääressä lähikapakassa. 

– Keskustelemme kuvauksissa pitkään vieraideni kanssa. Siitä syntyy luonnollisesti materiaalia, jota joutuu leikkaamaan pois. Tiimimme myös esihaastattelee heidät ennen kuvauksiin tuloa. Runko meillä tietenkin on, mutta annamme puheen rönsyillä, Gogi toteaa Katsolle.

Gogi on tehnyt jo vuosia Yle Kioskin sosiaaliseen mediaan hupaisia videoita, joissa hän tarttuu arkisiin aiheisiin ja parisuhteeseensa omalla, humoristisella tavallaan.

 Tätä hän halusi jatkojalostaa myös televisio-ohjelman muotoon, ja kahden vuoden uurastuksen jälkeen se lopulta näki päivän valon. 

Gogin piti saada vain myytyä ideansa ensin Ylelle. Nollabudjetilla tehty demo ja koronapandemian huippuaikaan tehty pilotti kuitenkin hurmasivat yleisön. 

– Silloin koronapandemia oli pahimmillaan, ja piti noudattaa kahden metrin turvavälejä. Haastateltavien kanssa tätä piti myös tietenkin noudattaa ja pelotti, pilaako turvaväli koko tunnelman. 

Ennen Yle Kioskia Gogi työskenteli iltapäivälehdessä videotoimittajana, jonne hän oli päätynyt alun perin harjoittelun kautta opiskellessaan Laajasalon opistossa. Ylelle hän ei mennyt suinkaan esiintyjän rooliin, vaan graafikoksi. 

– Ystäväni ja koulukaverini Emma Karasjoki oli Kioskissa videotoimittajana, ja hän vinkkasi vapaana olevasta graafikon paikasta. Olen opiskellut aikoinani sitä Englannissa. Sain paikan. 

Gogi ei ehtinyt olemaan kauaa töissä, kun Yle alkoi uudistaa ohjelmiaan. Suunnitteilla oli ollut uuden ohjelman tekeminen, ja Gogi päätti tuoda oman näkemyksensä siihen. 

– Tein vapaa-ajallani videon, jonka tyyli sopisi mielestäni ohjelmaan. Vein sen ujona tuottajalle ja sanoin, että tässä, jos jotain inspiraatiota kaipaatte. Se eskaloituikin siihen, että siitä tuli minun juontamani ohjelma Kioski Show

Gogin kantabaari perjantaisin Areenassa ja TV2:lla.

21.12.2021 15:38 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa