fbq
Mad Max ukkosmyrsky

Tina Turner hurmasi myös valkokankailla – muistatko nämä laulajalegendan elokuvaroolit?

Legendaarinen laulaja Tina Turner kuoli keskiviikkona 24. toukokuuta 2023 pitkän sairauden jälkeen. Kotonaan Sveitsin Küsnachtissa kuollut Turner oli kuollessaan 83-vuotias.

The Bestin, Private Dancerin ja River Deep  – Mountain High’n kaltaisista klassikoista tunnettu Turner ehti tehdä myös muutamia elokuvarooleja. Debyytti tapahtui The Acid Queen -hahmon roolissa The Whon rock-oopperassa Tommy (1975).

Turnerin tunnetuin roolityö oli silti varmasti vuoden 1985 kolmannessa Mad Max -elokuvassa Mad Max – ukkosmyrsky. Siinä Turner esitti Vaihtokaupungin johtajaa Aunty Entityä. Hän myös lauloi elokuvan alku- ja lopputekstien aikana kuultavat kappaleet One of The Living ja We Don’t Need Another Hero (Thunderdome).

Arnold Schwarzeneggerin vuoden 1993 Last Action Hero -rymistelyssä Turner vilahtaa esittämässä pormestaria. Elokuviin liittyen kannattaa muistaa myös saman vuoden elämäkertaelokuva What's Love Got to Do with It, jossa Turneria tulkitsee Angela Bassett.

Uutuusdokumentti Tina Turnerista: Tähti halusi unohtaa väkivallan, mutta toimittajat repivät haavat auki kerta toisensa jälkeen

Elokuvien ja tv-sarjojen ääniraidoilla Tina Turnerin musiikkia on kuultu läjäpäin. Bond-elokuvan 007 ja Kultainen Silmä (1995) GoldenEye-tunnusbiisi on Turnerin esittämä, ja lisäksi hänen kappaleitaan on käytetty muun muassa t-sarjoissa Miami Vice, True Detective ja Vinyl sekä elokuvissa Days of Thunder – ukkosta radalla ja Karhuveljeni Koda.

Last Action Hero Tina Turner
Last Action Hero

Tina Turner katui vaihtoehtolääketieteeseen haksahtamista - laiminlöi terveyttään

Seuraa meitä somessa